Η «Καρολίνα» και οι εθνικές «κόκκινες γραμμές» που οδηγούν σε ειδικό δικαστήριο

Έκδηλος ο πανικός από την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου

Must Read

Η πρόσφατη παρέμβαση του τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για τα Εθνικά θέματα στην ομογενειακή συγκέντρωση που έγινε στο Costa Navarino, προκάλεσε πολύ μεγάλη ανησυχία στους «αναθεωρητές» της κυβέρνησης. Αυτό διότι δεν αποτελούσε μία απλή καταγραφή των ελληνικών θέσεων αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Δεν ήταν κάποια φιλοσοφική προσέγγιση της τρέχουσας αντιπαλότητας λόγω των τουρκικών επιδιώξεων.

Αντίθετα, ήταν ένα «χειρουργικά» διατυπωμένο νομικό κείμενο, από τον «μαιτρ» του είδους, που θα μπορούσε να αποτελεί κατηγορητήριο σε ένα μελλοντικό ειδικό δικαστήριο.

Την ώρα για παράδειγμα που διεξάγεται μία μεγάλη συζήτηση για την Χάγη, ο Προκόπης Παυλόπουλος τεκμηρίωση νομικά γιατί θα αποτελούσε εθνική μειοδοσία τυχόν προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, χωρίς προγενέστερη εξάντληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, προσφυγή στην Χάγη χωρίς προηγουμένως να έχουμε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια παντού, θα συνιστούσε εθνική μειοδοσία.

Επίσης, τεκμηριώθηκε με νομική αρτιότητα, ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Όποιος δηλαδή επιχειρήσει να ανοίξει άλλα θέματα, όπως οι λεγόμενες θαλάσσιες ζώνες ή έστω ο καθορισμός γενικώς της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή και της ηπειρωτικής, επίσης προδίδει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο διατύπωσε τις συγκεκριμένες εθνικές θέσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια με γνώμονα την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων υπό τον μανδύα της Χάγης.

Ενόχλησε όμως κυρίως η δημοσιότητα που πήρε η συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς προβλήθηκε σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ, πλην γνωστού συγκροτήματος που μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας διατυμπανίζει μεθοδικά και συστηματικά τις τουρκικές θέσεις, προσβάλλοντας ακόμα και ιερά τέρατα του ελληνισμού, όπως ο Γιώργος Σεφέρης, που καταδικάστηκε ως «αντιτούρκος».

Έτσι λοιπόν, το Μαξίμου «επιστράτευσε» αρθρογράφο η οποία προσπάθησε να πείσει ότι »ουδείς ασχολήθηκε με την παρέμβαση Παυλόπουλου που πέρασε απαρατήρητη». Δεν απάντησε βέβαια στο αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει: Η ίδια πως την παρατήρησε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This