Προσωρινή «ανακωχή» Βρούτση-Μηταράκη μετά τη… μπόρα!

Must Read

«Νηνεμία πριν από την -επερχόμενη- καταιγίδα» επικράτησε στο υπ. Εργασίας χθες, με τους Γ. Βρούτση και Ν. Μηταράκη, έχοντας πάρει το «μήνυμα» από το Μέγαρο Μαξίμου, να προχωρούν σε προσωρινή ανακωχή μετά το «άδειασμα» του υφυπουργού από τον υπουργό Εργασίας (με την κατηγορηματική διάψευσή του σε σχέση με το «σχέδιο πώλησης οφειλών 12 δισ. ευρώ προς Ταμεία σε funds «γύπες» την περασμένη Πέμπτη).

Ο χρόνος για τον τερματισμό της συγκατοίκησής τους μετρά αντίστροφα, επιβεβαιώνοντας -μέσα από την πρώτη δημόσια κόντρα που καταγράφεται εντός της κυβέρνησης, μόλις πέντε μήνες μετά τις εκλογές- ότι παρασκηνιακά διαφορετικές ομάδες διαγκωνίζονται καθημερινά πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού, λόγω της απουσίας ενός ενιαίου πλάνου για κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως το Ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του υπουργείου Εργασίας, χθες, λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» Μηταράκη από τον κ. Βρούτση, στα γραφεία της οδού Σταδίου, στην Αθήνα, επικράτησε απόλυτη ηρεμία.

Δείτε επίσης: Άρχισαν τα όργανα στην Κυβέρνηση: Στα… μαχαίρια Βρούτσης και Μηταράκης – Τους έφαγαν οι «γύπες»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχοντας λάβει συστάσεις από το περιβάλλον Μητσοτάκη, οι δύο άνδρες δεν έδωσαν συνέχεια στην άγρια κόντρα για να μην «τραυματιστεί» ακόμη περισσότερο το κύρος της κυβέρνησης από την πρώτη «ρωγμή» που παρατηρήθηκε -και πήρε διαστάσεις δημόσια- μεταξύ στελεχών της. Ωστόσο, αυτή η «ανακωχή» πολύ δύσκολα θα κρατήσει για καιρό…

Οι φήμες που έκαναν λόγο για παντελή έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στον κ. Βρούτση και τον κ. Μηταράκη έδιναν κι έπαιρναν από τις πρώτες εβδομάδες της ανάληψης των ηνίων της εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστήριζαν ότι καλά καλά δεν έλεγαν ούτε «καλημέρα» (κάτι το οποίο ενισχυόταν από τις ανακοινώσεις που διαγκωνίζονταν να κάνει καθένας ξεχωριστά μέσω τηλεπαραθύρων).

Πλέον, αν και θεωρείται βέβαιο ότι οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης ανάμεσά τους θα συνεχιστούν από το Μέγαρο Μαξίμου (με στόχο να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την πραγματοποίηση του πρώτου ανασχηματισμού, όποτε και εάν αυτός πραγματοποιηθεί), ο υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός πολύ δύσκολα μπορούν να συνεργαστούν ξανά ομαλά και αποτελεσματικά.

Στο επόμενο «ατόπημα» -ή ακόμη και πιο πριν- ένας εκ των δύο θα εγκαταλείψει τα γραφεία της οδού Πειραιώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This