Δεν φαντάζεστε ποιον διόρισε στο Κτηματολόγιο… μέσω Κυρανάκη ο Μητσοτάκης!

Must Read

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνεται μέχρι και στις επιλογές της για την διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου!

Με την θητεία της προηγούμενης διοίκησης να λήγει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όρισε στις 8 Σεπτεμβρίου ως νέο πρόεδρο τον πολιτευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέα Τσώκο

Πόσο διήρκεσε η θητεία του; Μόλις τρεις ημέρες! Ο κ. Τσώκος παραιτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου επικαλούμενος επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Ο 40χρονος υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις πρόσφατες εκλογές (δεν κατάφερε να εκλεγεί) διετέλεσε γραμματέας της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 2013-2015, το 2019 ανέλαβε γενικός διευθυντής στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευτεί. Ο κ. Τσώκος είναι ιδρυτής και διαχειριστής τεχνικής εταιρίας μελετών, με κύριο τομέα δραστηριότητας την εκπόνηση μελετών τεχνικών έργων, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για κάποιον που θέλει να ηγηθεί του Ελληνικού Κτηματολογίου. Βέβαια, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε δεν είναι το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, αλλά γιατί διαπίστωσε πως η θητεία του θα ήταν βραχύβια. Κι αυτό γιατί εκκρεμεί η τοποθέτηση διοικητικού συμβουλίου μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά την παραίτησηΤσώκου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε νέα υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο τοποθετείται ο οικονομολόγος Στέλιος Σακαρέτσιος, ο οποίος είχε ήδη τοποθετηθεί ως μέλος του Δ.Σ. Ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ο κ. Σακαρέτσιος ήταν μέχρι τον Ιούλιο προϊστάμενος Ψηφιακών Λειτουργιών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, συμβάλλοντας σε έργα όπως η πλατφόρμα «Know Your Custome», που παρέχει πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η επιλογή του όμως μάλλον βασίστηκε σε μία άλλη προϋπηρεσία του. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Στέλιος Σακαρέτσιος ήταν διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη! Κοινώς, ο υφυπουργός πήρε το δεξί του χέρι και το τοποθέτησε επικεφαλής σε έναν φορέα τον οποίο εποπτεύει ο ίδιος. Ορίστε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This