Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Από το πλευρό του Κώστα Καραμανλή, στην αυτοδιοίκηση!

Must Read

20 χρόνια στο πλευρό του φυσικού ηγέτη της παράταξης και του κορυφαίου Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τι πιο βαρύ μπορεί να έχει κάποιος αυτοδιοικητικός στο βιογραφικό του; Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο που έχει ταχθεί με πάθος να ανταποκριθεί στην αποστολή που του ανέθεσαν οι συνδημότες του, στις εκλογές του 2019, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Λαρισαίων.

Με πάνω από 200 ερωτήσεις στο ενεργητικό του, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακούραστος και προσηλωμένος στον στόχο του, θα συνεχίσει να προσπαθεί για μια σύγχρονη Λάρισα και κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει» του υποψήφιου δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου.  Μιλά στην «ΕτΔ» για την ενασχόλησή του με τα κοινά, για τις αξίες και τα ιδανικά του, για στιγμές που καθόρισαν την πορεία του και για τον Δήμο Λαρισαίων που οραματίζεται.

Κύριε Αργυρόπουλε, τι σημαίνει για σας η ενασχόληση με τα κοινά;

– «Η αγάπη μου για την πόλη που μεγάλωσα και η ανησυχία μου για τα προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτήν. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη καταστροφή, θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλλω στην αναγέννησή της πόλης και των κοινοτήτων του Δήμου, στηρίζοντας πρώτα απ’ όλα τους συμπολίτες μου, σε αυτό το πλήγμα που δέχθηκαν. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε με ανιδιοτέλεια, για να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας. Η εμπειρία που απέκτησα από την εργασία μου, καθώς και η σταθερή παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο που δυναμικά και ηθικά στάθηκε δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών μας (επιλύθηκαν πολλά θέματα της καθημερινότητας των Λαρισαίων) με οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσω στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Επιπλέον, πιστεύω ότι το πρόγραμμα του επικεφαλής του συνδυασμού μας, Θανάση Μαμάκου, θα βάλει τις βάσεις για μια σύγχρονη και ελκυστική Λάρισα».

Πώς οραματίζεστε την επόμενη μέρα του Δήμου Λαρισαίων;

– «Την επόμενη μέρα τη βλέπω με δήμαρχο τον Θανάση Μαμάκο και νίκη του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει». Στην επόμενη μέρα θέλω να δω συγκεκριμένες λύσεις στα ουσιώδη προβλήματα της πόλης μας. Την αξιοποίηση του Πηνειού ποταμού ως μέρος της καθημερινότητάς μας. Προσωπικά, θέλω να ζω σε μια έξυπνη πόλη, με σύγχρονες υπηρεσίες, ώστε με ευκολία οι πολίτες να εξυπηρετούνται μέσω των e-ΚΕΠ. Θέλω να δω ένα κέντρο χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα, με δημοτική αστυνόμευση, με χώρους στάθμευσης και σωστές εξόδους στα οχήματα, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας.
Θέλω να δω τη Λάρισα ως κέντρο ιατρικού τουρισμού και ως πόλη του Ιπποκράτη έχει την ιστορία και τις ανάλογες υποδομές γι’ αυτό.
Θέλω να δω τη Λάρισα ως το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας μας και εκτός του οδικού και σιδηροδρομικού άξονα, να αποκτήσει επιτέλους αεροδρόμιο πολιτικών πτήσεων. Θέλω να δω σύγχρονα αθλητικά κέντρα, που θα φιλοξενούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Τέλος, θέλω να δω καθαριότητα και τάξη στις συνοικίες.

Πολλές φορές έχετε εκφραστεί με ιδιαίτερο σεβασμό για την Εκκλησία και τον ρόλο της…

– Η Εκκλησία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου. Η εξομολόγηση και τα μυστήρια είναι η βοήθεια στη ζωή μας. Από μικρό παιδί στο κατηχητικό σχολείο, που η Λάρισα είναι ευλογημένη σε αυτόν τον τομέα, γιατί η ΓΕΧΑ με τη Χριστιανική Εστία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη διαπαιδαγώγηση των νέων, αλλά και γενικότερα όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να έχουν την Εν Χριστώ ζωή. Επίσης, τα μοναστήρια της Λάρισας είναι κάστρα Ορθοδοξίας και τα θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Η Λάρισα μπορεί να γίνει ο δεύτερος πόλος θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλία, μετά τα Μετέωρα.
Στη Λάρισα έχουν υπάρξει μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας που είχα την Ευλογία να γνωρίσω, όπως τους μακαριστούς π. Αθανάσιο Μυτιληναίο, π. Σεραφείμ Δημόπουλο και τους αρχιερείς κ.κ. Θεολόγο και Ιγνάτιο Μανδελίδη».

Εδώ και 20 χρόνια, βρίσκεστε από τη θέση του αστυνομικού, δίπλα σε έναν πρώην πρωθυπουργό της χώρας μας, τον Κώστα Καραμανλή. Θεωρείτε πως η επαφή μαζί του, επηρέασε την απόφασή σας να ασχοληθείτε με τα κοινά;

– «Φυσικά και έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου, διότι ο Κ. Καραμανλής είναι ίσως ο μοναδικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό του συμφέρον, αδιαφορώντας για τα αξιώματα.
Παράλληλα, μεγάλη επιρροή είχα και από τον θείο μου, τον Κώστα Δεσπόπουλο, πρ. δήμαρχο Κιλελέρ και πρ. αντιπεριφερειάρχη, άνθρωπο της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας στιγμές δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή;

– «Θα αναφέρω μόνο δύο από τα περιστατικά που με σημάδεψαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης στην ασφάλεια Πρωθυπουργού. Το πρώτο είναι μετά το πέρας της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και μετά την έξοδο από την αίθουσα του Έλληνα Πρωθυπουργού αρχίσανε να βρίζουν οι άνθρωποι της αποστολής των Σκοπίων με άσχημες εκφράσεις. Εκείνη την ώρα εμείς πήγαμε να αντιδράσουμε, αλλά μας σταμάτησε ο Κώστας Καραμανλής λέγοντας: «Μην κάνετε τίποτα και απολαύστε τη στιγμή της νίκης, μέσα από τις κραυγές των ηττημένων».
Η δεύτερη στιγμή που θα μείνει στη μνήμη μου είναι η συνάντηση στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό, όπου ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος αποχαιρετούσε τον Κώστα Καραμανλή για τελευταία φορά πριν φύγει από τη ζωή και διαισθανόμενος ότι δεν θα ξανά ιδωθούν, του μίλαγε όπως ο πατέρας στον γιο.

Ο αθλητισμός είναι η μεγάλη σας αγάπη…

– «Ναι, ο αθλητισμός είναι συνώνυμο με τη ζωή μου. Ασχολούμαι από 8 χρονών, κυρίως με το μπάσκετ, όπου για 30 χρόνια έπαιξα σε διάφορες ομάδες της Λάρισας και της Αθήνας, σε εθνικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, με πολλές διακρίσεις. Ήμουν μαθητής του Αθλητικού Γυμνασίου Λάρισας, που με μεγάλη στεναχώρια βλέπω ότι η πολιτεία το έχει εγκαταλείψει. Στο σχολείο αυτό, εκτός από αθλητές διαμορφώνεται και ο χαρακτήρας των παιδιών.
Είχα τη χαρά στα πρώτα χρόνια της αθλητικής σταδιοδρομίας μου να έχω έναν σπάνιο προπονητή, παιδαγωγό, άνθρωπο, τον αείμνηστο Νίκο Χατζή, τον πρώτο μου προπονητή που μας έμαθε ότι ο αθλητισμός είναι πολύ πιο πάνω από τον πρωταθλητισμό και τον ευχαριστώ, γιατί μας δίδαξε να χαιρόμαστε το παιχνίδι και την παρέα με όλα τα ιδανικά της ζωής, μέσα, αλλά κυρίως έξω από το γήπεδο. Έχω ζήσει πολλές χαρές, αλλά κυρίως αυτό που αποκόμισα είναι ότι ο αθλητισμός σώζει ζωές, σώζει τα παιδιά από δύσκολα μονοπάτια και δίνει διεξόδους σε όλους. Σκοπός μου και στόχος μου είναι όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να μείνουν μακριά από καταχρήσεις και ουσίες».

 

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει απαιτήσεις. Πώς ισορροπείτε με την εργασία και την οικογένειά σας;

– «Η προσπάθειά μου στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με την εργασία και την οικογένειά μου δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί, αν δίπλα μου δεν υπήρχε ένας τόσο υπέροχος, υπομονετικός και μεθοδικός άνθρωπος, η μητέρα των παιδιών μου και συνοδοιπόρος στη ζωή μου, η οικονομολόγος Δήμητρα Παπαχρήστου».

Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος είναι 44 ετών, έγγαμος με τη Δήμητρα Παπαχρήστου και πατέρας δύο παιδιών. Είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στον Φορέα Ανακύκλωσης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This