Ανεπιθύμητος ο Άδωνις στη Σχολή Μωραΐτη από τον Σύλλογο Αποφοίτων

Must Read

Persona non grata αποτελεί πλέον για απόφοιτους, γονείς και παλαιούς καθηγητές της Σχολής Μωραΐτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση της διεύθυνσης της Σχολής να προσκαλέσει τον υπουργό Ανάπτυξης ως ομιλητή σε εκδήλωση, που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, με θέμα «Ο τουρισμός στο επίκεντρο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο λόγος; Όπως αυτός αναφέρεται σε κοινή δήλωση/επιστολή των ανωτέρω: η «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», καθώς και η «συκοφαντικής δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Δείτε επίσης: Βρε, πρεμούρα που την έχει ο Άδωνις! Μέχρι κομματική πειθαρχία ζήτησε για το θέμα του Προέδρου

Στην επιστολή της προς την διεύθυνση, η ομάδα αποφοίτων, γονέων και καθηγητών της Σχολής αναλύει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν πρέπει να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς, «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του «Ελλήνων Έγερσις», το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποιας θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ (Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη) και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση», ζητώντας να ανακληθεί η πρόσκληση της Σχολής Μωραΐτη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

επιστολή για Γεωργιάδη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This