Το παρασκήνιο της παραίτησης Διαματάρη

Must Read

Από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Αντώνης Διαματάρης. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Διαματάρης αναχώρησε χθες Τετάρτη 05/12 για την Αυστραλία, όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη έως τις 13/12. Αρχικά θα μετέβαινε στο Σίδνεϋ και, στη συνέχεια, στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και την Πέρθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση του CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, η μια εκ των οποίων κτηματομεσιτική, προκάλεσαν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου. Από το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησαν με τον κ. Διαματάρη ζητώντας διευκρινίσεις για όσα αποκαλύφθηκαν. Εκείνος ουσιαστικά τα επιβεβαίωσε, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης: Ο Διαματάρης… καθάρισε, ενώ στην καθαρίστρια έγινε «στεγνό… καθάρισμα»

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που διατηρεί με τον κ. Διαματάρη, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, παρά τις προσωπικές του σχέσεις, πάνω από όλα βάζει εκείνο που είναι το σωστό.

Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»- σύμφωνα με τις καταχωρίσεις στο μητρώο επιχειρήσεων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του οποίου η τελευταία ενημέρωση στοιχείων έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2019, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Ηerald INC. (την εταιρεία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα», όσο και στη εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Στις εν λόγω καταχωρίσεις, εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση -στο όνομα του κ. Διαματάρη- στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για την παραίτηση Διαματάρη εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πρωθυπουργός της αριστείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του. Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια. Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του», και καταλήγει: «Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας “με πόνο ψυχής” το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Διαβάστε επίσης: Άργησε, αλλά το έκανε… Παραιτήθηκε ο Διαματάρης με «πόνο ψυχής»!

Η υπόθεση Διαματάρη είναι μια δυσάρεστη υπόθεση και, δυστυχώς, είναι η δεύτερη τέτοια υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση μετά την ιστορία με τον ογδοντάχρονο… Είτε, λοιπόν, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ο κύριος Διαματάρης, είτε τον παραίτησε ο πρωθυπουργός κάτω από την πίεση των δημοσιευμάτων, το γεγονός παραμένει ότι δεν βλέπουμε πουθενά την αριστεία.

Η κυβέρνηση ας μην ξεχνάει ότι ανέβηκε στην εξουσία με σύνθημα, μεταξύ άλλων, και την αριστεία στο δημόσιο, δεδομένου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μόνο τις… καρέκλες και τις μπύρες δεν είχε υπουργοποιήσει από την γνωστή παρέα των φίλων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This