Ο υπερσυντέλικος ενός πρωθυπουργού

Και οι υποθήκες που θεωρεί πως ενέγραψε στην Πολιτική...

Must Read

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια μεταχρονοληγημένη (αυτο)κριτική των πεπραγμένων του ενώπιον προσεκτικά επιλεγμένου ακροατηρίου. O απολογισμός τού τι «είχε συμβεί» επί πρωθυπουργίας του εξελήφθη ως στοχευμένη επίθεση κατά πρώην στενών συνεργατών του.

Ο καταγγελτικός υπερσυντέλικος του απελθόντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δελφίνου της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Όπως τεκμαίρεται από τις επαφές του τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ιταλία, που σχεδόν διθυραμβικά ανέδειξε η Repubblica, ο πρώην πρωθυπουργός στοχεύει σε έναν μέλλοντα πολιτικής επανάκαμψης με ευρύ γεωγραφικό ορίζοντα.

«Ο Τσίπρας στην Ιταλία, περιοδεία του “ιδρυτή” της Κεντροαριστεράς» γράφει στον τίτλο της η ιταλική εφημερίδα.

Μένει να φανεί εάν οι υποθήκες που θεωρεί πως ενέγραψε στην Πολιτική θα του εξασφαλίσουν ένα εξακολουθητικό ή τετελεσμένο μέλλον.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ποιός ασχολείται ακόμα με τον Τσίπρα? Πήρε την νέα του θεσούλα στην ΕΕ και αισθάνεται μία χαρά. Αλοίμονο στους Έλληνες που υποφέρουν.

  2. Μερικές ειλικρινές απορίες:

    1. Γιατί χρησιμοποιείτε λέξεις που φαντάζουν εντυπωσιακές αλλά με λάθος τρόπο; ‘Μεταχρονολογημένο’ είναι ένα κείμενο του 1951 που λανθασμένα αναγράφει την χρονολογία 1956. Είναι ‘μετα-χρονολογημένο.’ Μια προφορική ομιλία και το περιεχόμενό της δεν είναι ‘μεταχρονολογημένα.’ Πείτε το απλά και σωστά, ‘μια καθυστερημένη κριτική.’ Μην χρησιμοποιούμε φαντεζί λέξεις που δεν γνωρίζουμε καλά. Ειδικά όσοι έχουμε δημόσιο λόγο.

    2. Η έκφραση ‘καταγγελτικός υπερσυντέλικος’ ακούγεται ως ευφυολόγημα, αλλά είναι νοηματικά απαράδεκτη. Και καθιστά το παιχνίδι με τους χρόνους είναι παιδικό.

    3. Federatore λέει το κείμενο. Όχι fondatore. Προφανώς δεν είναι ηλίθιοι οι δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας να θεωρούν τον Τσίπρα ιδρυτή της κεντροαριστεράς. Federatore: αυτός που ενώνει, που εγκαθιστά ή συνεισφέρει σε μια ομοσπονδία. Θα έπρεπε να σας είναι γνωστή η λέξη. Ομόρριζές τις έχουν περάσει σε πάμπολλες γλώσσες σημαίνοντας την ομοσπονδία. Κι από την ιστορία θα έπρεπε να νας είναι γνωστοί οι ‘φοιδεράτοι’ της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της δικής μας Ρωμανίας. Θλίψη.

    Επιφανειακά ευφυολογήματα, γλωσσικά υβρίδια και εξώφθαλμα ψευδείς μεταφράσεις. Δεν θα το λεγε κανείς καλή δημοσιογραφία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This