Επίδειξη θράσους από Παπασταύρου

Must Read

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους προχώρησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, που παρουσίασε τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο πολιτικό θύμα των τελευταίων ετών! «Να μη βιώσει κανείς το μίσος του βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους» είπε ο δικηγόρος των offshore εταιριών, που ζητάει και τα ρέστα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι, πρώτον, η εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, και, δεύτερον, ότι η περιβόητη λίστα ακόμα (τόσα χρόνια μετά) ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και δεν έχει κλείσει, όμως προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω έλλειψης προσωπικού και καθυστερήσεων, που προξενούν διαρκώς ξένα τραπεζικά ιδρύματα.

Στο μεσοδιάστημα φρόντισε η Βουλή να γλιτώσει όλους τους εμπλεκομένους από τις ευθύνες τους, ψηφίζοντας επαίσχυντη ρύθμιση που προέβλεπε ότι τα σχετικά αδικήματα παραγράφονται στην πενταετία! Επομένως, οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπασταύρου, δεν είχαν πλέον να ανησυχούν για τίποτα…

Ο κ. Παπασταύρου, μιλώντας στην «Καθημερινή», αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis και, παίρνοντας αφορμή από το πρόσφατο «πισωγύρισμα» του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «συνεχίζει να μου αρνείται τη στοιχειώδη ηθική δικαίωση, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της λάσπης και του διασυρμού που υπέστην επί έξι χρόνια. Εξι χρόνια εφιαλτικά όχι μόνο για εμένα, αλλά για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους».

Υποστήριξε δε ότι η αυτοκριτική του πρώην πρωθυπουργού «ήταν ελλιπής» και θύμισε πως «στις 20 Απριλίου 2016, ως πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι, αν δικαιωνόμουν, όπως και έγινε, θα ζητούσε συγγνώμη». Αραγε, για ποιο πράγμα ακριβώς επιθυμεί ο κ. Παπασταύρου να του ζητήσουν συγγνώμη; Είναι ψέμα ότι ήταν δικηγόρος των offshore της λίστας Λαγκάρντ που ειδικεύονται στο να κρύβουν χρήματα πλουσίων στο εξωτερικό; Ασφαλώς όχι! Ας μην προκαλεί, λοιπόν, παριστάνοντας το θύμα…

Στην ίδια συνέντευξη, ο εξ απορρήτων δύο πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστήριξε -κάνοντας άλμα λογικής- ότι ένα «αόρατο νήμα» συνδέει τη διακυβέρνηση της χώρας του Αντώνη Σαμαρά το 2012-2014 με την -από το 2019- διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προσπαθώντας να στηρίξει την άποψή του, διέγραψε εντελώς τη διακυβέρνηση του 2015-2019, στη διάρκεια της οποίας -αν μη τι άλλο- η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια, και τόνισε:

«Ηταν εκείνη η κυβέρνηση που τότε, σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, κράτησε -με τις θυσίες του ελληνικού λαού- την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Με αυταπάρνηση και πατριωτισμό. Ηταν εκείνη η κυβέρνηση που έθεσε τα θεμέλια, στα οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα».

Στο τέλος υποβαθμίζει σκοπίμως τις σημαντικές διαφωνίες για την κυβερνητική πολιτική που εκφράζει το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς, αλλά του… αναγνωρίζει το δικαίωμα να διαφωνεί λέγοντας: «Τον τιμώ πάντα, δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις και τις διαφωνίες του ως πρώην πρωθυπουργός, που έχει, άλλωστε, και ειδικά προνόμια παρέμβασης από τον Κανονισμό της Βουλής».

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This