6-7-2020

Διεθνή εγκώμια για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και το ελληνικό άνοιγμα του τουρισμού

Με εγκωμιαστικά αφιερώματα υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Σαντορίνη, αναφορικά με το «στοίχημα» του τουρισμού το δύσκολο φετινό καλοκαίρι, αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει η χώρα μας για να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε σχετικά πως «ο Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη της περιόδου διακοπών», έπειτα από εβδομάδες περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε», δήλωσε το Σάββατο ο Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το αγαπημένο τουριστικό νησί της Σαντορίνης, προσθέτοντας πως από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, τουρίστες από 30 περίπου χώρες θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Το τηλεγράφημα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα προστασίας, αλλά και στις δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού πως «στις τουριστικές περιοχές εγγυόμαστε ότι μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες αποστάσεων».

Ενίσχυση των υγειονομικών δομών

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο γερμανικός όσο και ο αυστριακός Τύπος, έκαναν ειδική μνεία στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά, με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρει πως «η Ελλάδα ενισχύει το ιατρικό προσωπικό πριν από την εκκίνηση του τουρισμού».

Το Bloomberg διερωτάτο στο άρθρο του εάν οι τουρίστες μπορούν, τώρα, να σώσουν την ελληνική οικονομία, καθώς η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό, ενώ το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιμήκηνση της τουριστικής σεζόν και τους πολιτιστικούς χώρους που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Κινέζους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ