Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Καλοί φίλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, φιλαράκια και οι… γιοι τους!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έναν καλό του φίλο είδε ξανά χθες το βράδυ στο Ισραήλ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που συνοδεύει τον πατέρα του στο ταξίδι στο Ισραήλ.

Στο ιδιωτικό δείπνο που παρέθεσαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σύζυγό του, Μαρέβα, και στον γιο τους, Κωνσταντίνο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η σύζυγός του, Σάρα, παρακάθησε και ο γιος τους, Άβνερ, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Κωνσταντίνο. Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και κάποιους μήνες και η φιλία τους ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί οικογενειακώς τη χώρα μας.

Στην επίσκεψη και την ξενάγηση που έγινε τότε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, τα δύο αγόρια, που είναι κοντά στην ηλικία, περπάτησαν μαζί ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου, συζήτησαν και βρήκαν κοινούς τόπους σκέψης. Μάλιστα τότε, στο πλατύσκαλο του μουσείου, όπου περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, έστεκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στο τέλος, μάλιστα, φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Τρεις γάμοι, τρία παιδιά

Ο Άβνερ είναι ο μικρότερος από τα τρία παιδιά (δύο γιοι και μία κόρη) που έχει αποκτήσει ο Νετανιάχου από τους τρεις γάμους του. Ο ίδιος, όντας στη Βοστόνη στις ΗΠΑ, γνωρίστηκε και παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, Μίριαμ, και έκανε μαζί της την κόρη του, Νόα.

Το 1978 επέστρεψε στο Ισραήλ, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη βιομηχανία επίπλων Ριμ και δημιούργησε το Ίδρυμα Γιονατάν Νετανιάχου, για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Εκείνη τη χρονιά τελείωσε και ο πρώτος του γάμος.

Το 1981 παντρεύτηκε την Φλερ Κέιτς και, τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ ήταν πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, έληξε και αυτός.

Το 1990, κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Νέα Υόρκη, ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τη Σάρα Μπεν Άρτσι, φοιτήτρια Ψυχολογίας που δούλευε ως αεροσυνοδός. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991 και απέκτησαν δύο γιους, τον Γιαΐρ και τον Άβνερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ