«Να δεις που εντέλει θα τους βάλει φυλακή ο Μητσοτάκης»

Must Read

Αποκαλύπτει ο Κολωνάκης

Ήταν οι πρώτες μέρες του εκλογικού θριάμβου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, όταν συνάντησα έναν μεγάλο ευπατρίδη της οικονομίας, που όμως δεν έχει καμία σχέση με το Δημόσιο. Στο εξωτερικό οι δουλειές του, λεφτά στην Ελλάδα φέρνει. Είχε όμως εξαιρετική σχέση με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Σχέση που κράτησε εωσότου ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έγινε Πρωθυπουργός.

«Με το κεφάλαιο τα έχουμε καλά προεκλογικά. Μετά τις εκλογές, τους δίνουμε να καταλάβουν ποιος κυβερνά» έλεγε ο αείμνηστος στην πιο στενή του συνεργάτιδά. Συνεργάτιδα, που τώρα είναι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την συμβουλεύεται για πολλές από τις κινήσεις του.

Εκείνες τις ημέρες λοιπόν, όλοι είχαν την εντύπωση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έθαβε τα δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο του πλοίου με την τουρκική ηρωίνη, το Noor1. Αυτή ήταν και η δική μου άποψη. Άλλωστε, τόσο αγώνα είχε δώσει η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, για να αποτραπεί η διερεύνηση και των δύο αυτών σκανδάλων, που έφτανε στον βαθμό της απειλής κατά εισαγγελικών λειτουργών που τα διερευνούσαν.

Ο ευπατρίδης συνομιλητής μου όμως είχε διαφορετική άποψη. «Δεν ξέρουν τι εστί Μητσοτάκης. Όσοι νομίζουν ότι ο Μητσοτάκης θα τους καθαρίσει με αποτέλεσμα να μοιραστούν παρέα την καρέκλα της εξουσίας, θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων

Ήταν όντως μία βαθιά πολιτική ανάλυση, διότι όταν ένας πρωθυπουργός καθαρίζει τέτοιες σκοτεινές υποθέσεις, τότε αυτοί που εμπλέκονται, όντως θεωρούν ότι έχουν καταστεί συγκυβερνήτες της χώρας! Ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ατιμώρητοι. Δηλαδή, ότι συγκεντρώνουν μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθότι ο τελευταίος πρέπει να λογοδοτεί για τις ενέργειες του.

«Ο Μητσοτάκης, είναι όνομα συνώνυμο με το κράτος. Και δεν μπορεί να ανεχθεί κράτος εν κράτει» συμπλήρωσε. Και η συνέχεια πραγματικά με άφησε άφωνο: «Να δεις ότι εντέλει έριξαν τον Τσίπρα για να μην τους βάλει φυλακή και θα τους βάλει φυλακή ο Μητσοτάκης!».

Μετά τις χθεσινές τρομερές εξελίξεις και στα δύο μέτωπα, που και οι δύο φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη, θυμήθηκα αυτόν τον διάλογο που μου είχε φανεί τότε υπερβολικός. Ειδικά όταν είδα το θέμα με την δίωξη του μεγαλογιατρού, συζύγου της βασικής μάρτυρος για την δήθεν σκευωρία την υπόθεση Novartis να παίζει με ονόματα στην κρατική τηλεόραση, δεν τόλμησα καν να πάρω πάλι τηλέφωνο τον ευπατρίδη. Ήξερα ότι αντί για καλησπέρα, θα μου έλεγε με το πάντα μειλίχιο και γεμάτο αυτοπεποίθηση ύφος του «Θυμάσαι τι σου έλεγα»;

Εάν το κάνει, θα κυβερνά για πολλά χρόνια, συμπληρώνω εγώ που τώρα βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This