Τρίτη 18/5/2021

Στα σχοινιά… φαντάζεται ο Γεραπετρίτης την Τουρκία

Είναι τουλάχιστον παράξενο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στα κυβερνητικά στελέχη. Είτε δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα είτε προσπαθούν να πιστέψουν και οι ίδιοι στις επικοινωνιακές πομφόλυγες που διακινούν για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το «Oruc Reis» δεν έχει «γκριζάρει» τη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο κ. Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας και προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού, προσπάθησε να μας πείσει με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι η Τουρκία είναι στριμωγμένη διπλωματικά.

Εκτιμήσεις

Εκτίμησε ότι η Αγκυρα δεν έχει πρόθεση ούτε και διάθεση να προκαλέσει πολεμικό επεισόδιο και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε μια σχετικώς αδύναμη διπλωματική θέση».

Αυτά τα είπε την ημέρα που ο Ερντογάν συνομίλησε με τη Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του πως η Γερμανία στέλνει ακόμα και όπλα στην Τουρκία και ότι πέρα από διάφορες μεγαλοστομίες κανείς Ευρωπαίος, πλην της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Κύπρου, δεν επιθυμεί να τα χαλάσει με την Άγκυρα. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δεν έχουν απομονώσει την Τουρκία.

Φυσικά, όσον αφορά τον περίπλου του «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα, πως η επί τέσσερα 24ωρα ερευνητική προσπάθεια του τουρκικού σκάφους δεν έχει «ωφέλιμο ερευνητικό αποτέλεσμα».

Λες και τους Τούρκους ή εμάς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αν θα βγάλει σωστά νούμερα ο ηχοβολισμός του βυθού.

Πηγή: Δημοκρατία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ