Το Oruc Reis το χαβά του, την ώρα που ο διπλωματικός «πυρετός» ανεβαίνει με επαφές του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Βιέννη

Must Read

Παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis, το οποίο νωρίς το πρωί βρισκόταν περίπου 20 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο της ελληνικής ΑΟΖ, έχοντας ξεκινήσει διαδικασίες αναστροφής. Το προς τα που θα πάει τελικά θα φανεί το μεσημέρι, αλλά πιθανότατα θα είναι ανατολικα–βορειοανατολικά, προς το άκρο της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα βρίσκεται στη Βιέννη για μπαράζ επαφών, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Δείτε ακόμα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ξαναρχίζει ο διάλογος με τη Γαλλία για το σύνολο της αμυντικής συμφωνίας και τις φρεγάτες

Ο Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει λοιπόν σήμερα στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επίσης, κατά την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δείτε ακόμα: Ο τρόμος του Ερντογάν

Στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, o Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

Στη σχετική του επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να συζητηθεί η δέουσα αντίδραση της ΕΕ έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Δείτε ακόμα:

Οι επιστολές Τσαβούσογλου στους Ευρωπαίους υπουργούς, κρύβουν λαβράκι

Νέο τουρκικό προπαγανδιστικό βίντεο με το Oruc Reis – Ξανάπιασε στο στόμα του το Καστελόριζο ο Ερντογάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This