Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ηξεις αφήξεις από το υπ. Περιβάλλοντος για τον τοξικό καπνό

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την Κυριακή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος μετέβη στον χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Μεταμόρφωση. Ομως, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «δεν τους επετράπη η είσοδος στο εσωτερικό της δραστηριότητας, αλλά ούτε και εντός του αύλειου χώρου για λόγους ασφαλείας».

Στο υπουργείο υποστηρίζουν ότι «αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, επιθεωρητές του Συντονιστικού Γραφείου Αποκατάστασης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ θα διενεργήσουν αυτοψία μαζί με τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδας στον χώρο, για τη διαπίστωση της περιβαλλοντικής ζημιάς και την υπαγωγή της δραστηριότητας στο καθεστώς της περιβαλλοντικής ευθύνης. Επίσης, θα ενημερωθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΠΕΑΠΖ) ΒΑ Αττικής».

Για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, στο ΥΠΕΝ υποστηρίζουν ότι οι σχετικές μετρήσεις έδειξαν πως οι μέγιστες τιμές κάποιων επικίνδυνων σωματιδίων διήρκεσαν λίγο, «λόγω της διάχυσης που προκλήθηκε με την ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή». Περαιτέρω στοιχεία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας θα συλλεχθούν σε συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα αρμόδια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ