Πέτσας: Την Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Must Read

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, έρχονται στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ επανέλαβε ότι η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά. Για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε από την κυβέρνηση ότι η μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων,  ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι προγραμματίζεται η επαναλειτουργία τους σε πλήρη σύνθεση. Δηλαδή, με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως, μεταξύ άλλων, η εκτεταμένη χρήση μάσκας και τα διαφορετικά διαλείμματα μαθητών. Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This