Η Νίκη Κεραμέως παραδέχθηκε το θολό τοπίο

Must Read

Την ώρα που οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είχαν βγει χθες στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα νέα μέτρα, υπό τα οποία θα λειτουργήσουν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε νέες δηλώσεις γι’ αυτά, προσπαθώντας να πείσει ότι οι αποφάσεις που πήρε ήταν οι πιο ενδεδειγμένες.

Η υπουργός επανέλαβε τη χρησιμότητα της μάσκας για την προστασία από τον ιό και τόνισε στους γονείς που αντιδρούν ότι πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Ωστόσο, μιλώντας χθες στον Σκάι, παραδέχθηκε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών, ενώ αρχίζει η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και της ενδεδειγμένης χρήσης της μάσκας. Δεν εξήγησε, όμως, ποιας ηλικίας μαθητές θα επισκέπτονται οι γιατροί, καθώς μοιάζει δύσκολο ένας γιατρός χωρίς παιδαγωγικό υπόβαθρο και εμπειρία με μικρά παιδιά να μεταδώσει τέτοιες πληροφορίες.

Ο μέσος όρος

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι 17, τόνισε ότι ο αριθμός αφορά τα σχολεία σε όλη την επικράτεια, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα ο μέσος όρος είναι «18 ως 22, όχι περισσότερο».

Ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη ήταν ένας από τους λόγους της χθεσινής διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι ζητούν τη μείωσή του σε 15, την εξασφάλιση περισσότερων χώρων για αίθουσες, την πρόσληψη αναπληρωτών, την αύξηση της χρηματοδότησης για να καλύπτονται τα μέσα προστασίας και τη διενέργεια μαζικών τεστ στους συναδέλφους τους και στους μαθητές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This