Βουλή: Κυρώνονται απόψε οι συμφωνίες για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία

Must Read

Όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στη Βουλή, όπου κυρώνονται απόψε, έπειτα από κόντρα κορυφής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, οι συμφωνίες της χώρας μας με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης να τοποθετούνται το μεσημέρι από το βήμα, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Κι αυτό διότι, αν και για τη συμφωνία με την Ιταλία καταγράφεται ένα κλίμα συναίνεσης, τουλάχιστον από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, η συμφωνία της χώρας μας με το Κάιρο έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Αλλωστε, ακόμη και η Χαριλάου Τρικούπη, που θα πει το περιβόητο «ναι» στη συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι ο μόνος λόγος που εγκρίνει τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ είναι η ύπαρξη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη γνωστό από τη Δευτέρα, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται και χαμηλούς τόνους από την πλευρά του κόμματος. Αλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία για τετ α τετ αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, έπειτα από τόσες εβδομάδες θερινής και κοινοβουλευτικής ραστώνης. Πάντως, η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με ένα κύμα κριτικής, καθώς και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, καταφέρονται εναντίον των δύο συμφωνιών και δεν πρόκειται να τις υπερψηφίσουν.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αντίδραση της Τουρκίας, μετά την κύρωση της συμφωνίας Αθήνας – Καΐρου. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This