Κυριακή 13/6/2021

Κεραμέως: «Με απουσία θα τιμωρούνται οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα» (video)

«Στο σχολείο πρέπει να φοράνε όλοι μάσκα», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας επανειλημμένα, πως δεν μπορεί κάποιος μαθητής να συμμετέχει στο μάθημα χωρίς μάσκα. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Live News» του Mega, η υπουργός Παιδείας είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ειδικά για τους μαθητές, η κα Κεραμέως είπε ότι όποιος από αυτούς δεν φοράει μάσκα, θα παίρνει απουσία: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς, το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο».

Μάσκα από το προνήπιο

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών και από το προνήπιο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τόνισε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά. «Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Τέλος, η υπουργός Παιδείας προέτρεψε για μία ακόμα φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

  • Δείτε τις δηλώσεις της υπουργού:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ