Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Η Λούκα Κατσέλη γύρισε την πλάτη στον Τσίπρα

Αρνήθηκε ευγενικά, όπως ανακοίνωσε χθες η ίδια, η Λούκα Κατσέλη να ηγηθεί της επιτροπής που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απαντήσει «από αριστερά» στις προτάσεις που καταρτίζει για λογαριασμό της κυβέρνησης η επιτροπή του νομπελίστα καθηγητή Πισσαρίδη. Εντούτοις, παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα έναν σκελετό προτάσεων για το οικονομικό πρότυπο που έχει ανάγκη η χώρα, το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει λεπτομερώς το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, το όλο θέμα δεν υποκρύπτει κάποια δυσκολία συγκατοίκησης στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι η επιλογή Τσίπρα να εμπιστευτεί στην κυρία Κατσέλη αυτόν τον σημαντικό ρόλο εκτιμήθηκε αρχικώς ως παραγκωνισμός του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, παρά όσα λέει δημοσίως, διατηρεί τις πολιτικές φιλοδοξίες του, που δεν περιορίζονται στα όρια ενός έστω άτυπου αρχηγού εσωκομματικής τάσης. Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ -εδώ και χαρακτηριστικά πολύ καιρό, με βάση την κυβερνητική εμπειρία του- βρίσκεται υπό κατάρτιση ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα υπό την ευθύνη του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη...

Για το θέμα αυτό και προλαβαίνοντας τυχόν απορίες και… παρερμηνείες, η Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε χθες στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής: «Οπως έγινε γνωστό, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μού ζήτησε να συμβάλω στην σύνταξη μιας πρότασης-σχεδίου για την αξιοποίηση του νέου Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την οργάνωση ενός ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς της. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω στο γραφείο του στη Βουλή και να του καταθέσω υπόμνημα με τις σκέψεις και απόψεις μου, με τίτλο “Για μια Βιώσιμη Οικονομία και Συνεκτική Κοινωνία: προτάσεις για ένα προοδευτικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”. Στο πλαίσιο της συνάντησής μας του διευκρίνισα ότι επαγγελματικές μου δεσμεύσεις και κυρίως η θέση μου ως Γενική Διευθύντρια στην ΕΔΕΜ (σ.σ.: ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών) δεν μου επιτρέπει να προεδρεύσω της σχετικής Συντονιστικής Επιτροπής, όπως δημοσιεύματα με έχουν εμφανίσει».

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου ο Αλ. Τσίπρας είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Εχω ήδη ζητήσει από τη Λούκα Κατσέλη να μου φέρει μια πρόταση-σχέδιο για να οργανώσουμε αυτόν τον πλατύ και ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς της. Θα τη θέσω υπόψη των συλλογικών μας οργάνων, ώστε να στελεχώσουμε τις σχετικές ομάδες εργασίας τόσο με στελέχη του κόμματος όσο και με ευρύτερους επιστήμονες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ