Κύριε Μητσοτάκη, εδώ και τώρα βάλτε στη θέση της την Μέρκελ. Φτάνει η κοροϊδία

Must Read

Η τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε είμαστε λίγο πριν το θερμό επεισόδιο. Ο Ταγίπ Ερντογάν περιφρονεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εμπαίζει τους πάντες, ιδίως δε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς με την ανοχή της Μέρκελ. Διότι η γερμανίδα Καγκελάριος  θυσιάζει τη γερμανική προεδρία στην Ε.Ε. για χάρη των οικονομικών και άλλων συμφερόντων της με την Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την ανεκτική στάση απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προφανώς θέλει να μας βάλει στο  τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον Ερντογάν εφ΄ όλης της ύλης. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να «κόψει το βήχα» στη Μέρκελ και να προκαλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει θέση, εδώ και τώρα –και πέρα από το αυτονόητο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας- πάνω στα εξής δύο κορυφαία θέματα:

Πρώτα-πρώτα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ και των θαλάσσιων ζωνών γενικώς δεν είναι διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως ήδη γράψαμε, αυτές είναι υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και θαλάσσιες ζώνες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μαζί με Ελλάδα και Τουρκία θα είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή η ευρωπαϊκή παρουσία θα πρέπει να λειτουργεί ως ενισχυτική υπέρ των θέσεων της Ελλάδας.

Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να ζητήσει ευθέως από την Άνγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμευθούν πλήρως ότι ενεργοποιείται ο μηχανισμός του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το άρθρο αυτό προβλέπει ότι «σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός τους, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Και αν η Μέρκελ τολμήσει να πει ότι «δεν υπάρχει ένοπλη επίθεση κατά της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τη βγάλει «αγράμματη» από πλευράς διεθνούς δικαίου. Και να της θυμίσει ότι εδώ και είκοσι χρόνια –από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους- ο ΟΗΕ εφαρμόζει το άρθρο 51 και σε περίπτωση «επικείμενης απειλής» κατά μιας χώρας. Και το ότι με βάση την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας του Ερντογάν υπάρχει σήμερα  «επικείμενη απειλή» κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο.

Επαναλαμβάνουμε: Τα «γλυκερά» μισόλογα της Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων δεν αρκούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην ίδια την Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τους εκθέσει δημοσίως και με ευθύ λόγο: Αν δεν στηρίξουν την Ελλάδα όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Αυτό η Ελλάδα δεν πρόκειται να το ανεχθεί. Είναι μια ιστορική ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να φερθεί σαν ηγέτης. Διαφορετικά θα χρεωθεί ολόκληρο το κόστος της μεγάλης περιπέτειας, στην οποία έχει μπει η Ελλάδα, με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Κύριε Μητσοτάκη, η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει, εδώ και τώρα, αυτό που της ανήκει. Ας το αντιληφθείτε επιτέλους, δίνετε λόγο απέναντι στην ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This