Κυριακή 13/6/2021

Οι επιθέσεις του αλλόφρονα Ερντογάν δεν συγκινούν την Ελλάδα: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»

Η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας δεν παρασύρει την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο, με κυβερνητικούς κύκλους να επισημαίνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Σε αυτές λοιπόν, η Αθήνα απατά ότι «τα  πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις».

Ο Τούρκος Πρόεδρος νωρίτερα είχε εξαπολύσει απειλές και ύβρεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τους «μη ικανούς κυβερνώντες» και εξέφρασε την απορία αν Ελλάδα και Γαλλία είναι έτοιμες να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία.

«Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών κυβερνώντων τους;», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δείτε ακόμα: Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε απειλές από την Ανατολική Μεσόγειο»

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, η Τουρκία τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις. Η Ελλάδα τηρεί στάση αναμονής και αν τις επόμενες ημέρες αποκλιμακωθεί με πράξεις η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει καλώς. «Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα: Το ύπουλο σχέδιο Ερντογάν για την αποκοπή της Κύπρου από Ελλάδα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ