«Πόλεμος» για τη σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο

Must Read

Εκτεθειμένο αφήνει το «σύστημα» του Προεδρικού Μεγάρου η ανταπάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατία, σχετικά με το θέμα του παραμερισμού της ελληνικής σημαίας.

Μάλιστα ο κ. Βελόπουλος αποδίδει αντιθεσμική συμπεριφορά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι με μεγάλη του έκπληξη παρέλαβε την επιστολή τού «αντ’ αυτού», κάποιου κ. Νάτσιου, ενεργούντος για λογαριασμό της.

Όπως σημειώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, η έκπληξή του οφείλεται σε δύο βασικές παραμέτρους. Αφενός διότι με την επιλογή της Προέδρου να απαντήσει όχι προσωπικά αλλά μέσω του «αντ’ αυτού» κυρίου υπέπεσε σε ένα βαρύ θεσμικό ατόπημα, που έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση που ακολουθείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Για να επιβεβαιώσει μάλιστα τις καταγγελίες του επισυνάπτει τρεις φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ακρίβεια όσων περιγράφει και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Προεδρίας της δημοκρατίας.

Όπως τονίζει στην απάντησή του ο κ. Βελόπουλος, η επιστολή από μέρους του έλαβε χώρα με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης. Ήταν δε απευθυνόμενη από αυτόν προσωπικά στην κυρία Σακελλαροπούλου ατομικά, σεβόμενος απόλυτα τους θεσμικούς ρόλους αμφοτέρων και με απόλυτη πρόθεση να διευκολύνει το έργο της και την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της.

Όπως σημειώνει ο κ. Βελόπουλος στην επιστολή, «στα ως άνω πλαίσια, η απάντηση από μέρους Σας, εφόσον απευθύνεται σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, θα έπρεπε να υπογράφεται προσωπικά από Εσάς. Σε περίπτωση δε εγγενούς αδυναμίας Σας, όφειλε να απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας». Πέραν όμως της θεσμικού ατοπήματος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορεί την ΠτΔ ότι απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, αποδίδοντας στους «συμβούλους» της το λάθος, οι οποίοι ισχυρίσθηκε ότι την ενημερώνουν λανθασμένα και την εκθέτουν – κατ’ επανάληψη. Αυτό διότι στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Βελόπουλο ο συνεργάτης της ΠτΔ διέψευσε το περιεχόμενο της επιστολής του πρώτου, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε η σημαία έπαψε να κοσμεί το Προεδρικό Μέγαρο, ευρισκόμενη πάντοτε σε περίοπτη θέση.

Εκεί ο κ. Βελόπουλος περνά στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι η ελληνική σημαία δεν βρίσκεται παντού στο Προεδρικό Μέγαρο και σίγουρα όχι σε όλα τα σημεία που μέχρι πρότινος βρισκόταν! Φυσικά, συμπληρώνει, «ουδέποτε δήλωσα ότι η ελληνική σημαία έχει αφαιρεθεί παντελώς από το Μέγαρο, πλην όμως δεν βρίσκεται σε σημεία που ευρισκόταν κι ήταν εμφανής μέχρι πρότινος».

Επισημαίνει δε για ακόμα μια φορά πως η αναγκαιότητα ύπαρξης της σημαίας σε εμφανές σημείο, σε κάθε σημείο του Προεδρικού Μεγάρου, σε κάθε επίσημη επίσκεψη αξιωματούχων και σε κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο είναι υψίστης σημασίας σημειολογικά, ειδικά κατά την παρούσα χρονική συγκυρία.

Κλείνοντας ο κ. Βελόπουλος καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ερευνήσει προσωπικά την αλήθεια και να μην αρκεσθεί στην αλήθεια που κατέχει ο «αντ’ αυτού»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This