Ο Παπαθανάσης έδωσε προαγωγή στον πρώην σύμβουλό του – Η πασοκοποίηση της ΝΔ συνεχίζεται

Must Read

Έναν άνθρωπο του «μοιραίου» Γιώργου Παπανδρέου, τον δικηγόρο Ορέστη Καβαλάκη, τοποθέτησε η κυβέρνηση στη ζωτικής σημασίας θέση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμπιστεύτηκε τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και τις ΣΔΙΤ, δηλαδή τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε ένα πρώην στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), της περιβόητης συνιστώσας του Κινήματος Αλλαγής που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φαίνεται ότι ο ένας χρόνος παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομίας ήταν αρκετός για να ανάψει το πράσινο φως της πολιτικής του προαγωγής. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούλιο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ. ο Ορέστης Καβαλάκης διατέλεσε σύμβουλος του τέως υφυπουργού, νυν αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Μέσα στον ένα αυτό χρόνο ο πλέον «αναβαπτισμένος» κ. Καβαλάκης ασχολήθηκε, σύμφωνα με το βιογραφικό που γνωστοποίησε η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων με το Ελληνικό, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Τα προσόντα του φαίνεται ότι… εντυπωσίασαν τόσο πολύ και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και το Μέγαρο Μαξίμου, που αποφάσισαν να τον αναβαθμίσουν σε χρόνο ρεκόρ.

Ο κ. Καβαλάκης διαδέχεται τον κ. Ν. Μαντζούφα, ο οποίος υπηρετούσε αυτό το πόστο από το 2010. Ο νέος γενικός γραμματέας δεν είναι παρά ακόμη μια έκφανση των πασοκικών τάσεων που εμφανίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όχι μόνο υπήρξε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Μάρτιο του 2016 ο τελευταίος τον είχε ορίσει ως μέλος στον τομέα των Χρηματοδοτικών Εργαλείων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Δεν είναι προφανώς ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, καθώς το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ κι όλες του οι συνιστώσες και τάσεις έχουν μεταβληθεί εσχάτως σε μια απέραντη δεξαμενή στελεχών για την κυβέρνηση.

Η… πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

Η Ν.Δ. ήταν κόμμα που εκπροσωπούσε παράταξη αντίπαλη του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Σταδιακά μετατρέπεται σε ουρά και συνέχειά του. Η μετάλλαξη του κόμματος έχει αρχίσει ήδη από το 2012, όταν άρχισε το αποτυχημένο πείραμα της συγκυβέρνησης με το χρεοκοπημένο, μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, και συνεχίζεται με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς αυτή την περίοδο.

Μια σειρά από επιλογές και ιδεολογικού και… πρακτικού χαρακτήρα δείχνουν ότι η γνωστή σε όλους παράταξη, η οποία πιστώνεται πολλά θετικά στη σύγχρονη Ιστορία μας, έχει αλλάξει πρόσωπο και θέσεις. Η εναντίωση στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών μετετράπη σε πειθήνια αποδοχή. Στο ζήτημα του ισλαμικού εποικισμού οι διατυπώσεις διαφέρουν χωρίς να υπάρχει αισθητή διαφορά στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν τις γειτονιές τους να καταντούν τριτοκοσμικοί μαχαλάδες.

Η δημόσια εκπαίδευση στις ημέρες της κυρίας Κεραμέως είναι πεδίο εφαρμογής νεοταξικών πειραματισμών και για την οικονομία, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει καν συζήτηση. Με 15,2% ύφεση που κατεγράφη το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι απορίας άξιον πώς έχουν μείνει ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις και διατηρούνται θέσεις εργασίας.

Στις επιλογές προσώπων, όμως, η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται εμφανής ακόμα και σε όλους όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την πολιτική επικαιρότητα.

Τελικά, η καλύτερη εγγραφή σε βιογραφικό σημείωμα ανθρώπου που επιθυμεί να αναλάβει θέση ευθύνης στο κράτος που διοικεί η εκπασοκισμένη Ν.Δ. είναι… προϋπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This