Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Στηρίζει την Ελλάδα μεν η Ιταλία, αλλά λέει «ναι» και στις ιδέες Μπορέλ για πολυμερή διάσκεψη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Formiche, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην προκλητική στάση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η Ιταλία στηρίζει την Ελλάδα. Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι υπέρ της προσέγγισης Μπορέλ.

«Παρακολουθούμε με ύψιστη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις επί αυτού του θέματος με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου στο Βερολίνο. Η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε: αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων, πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης», ανέφερε αρχικά ο Ντι Μάιο χωρίς καν να συλλαβίσει τη λέξη Τουρκία στα όσα είπε.

Και συνέχισε εκφράζοντας τη στήριξή του στην προσέγγιση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τα εξωτερικά θέματα, ο οποίος είναι υπέρ του πολυμερούς διαλόγου: «Με τον στόχο αυτό, στηρίζουμε την αποστολή του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ να εντοπίσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, η οποία να στοχεύει στην αντιμετώπιση της βαθιάς αιτίας των σημερινών εντάσεων, δηλαδή τον καθορισμό, μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, των αμοιβαίων θαλάσσιων δικαιοδοσιών, αλλά και το Κυπριακό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ