Βρώμικο παιχνίδι κατά της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Φαρμακονήσι

Must Read

Μετά το Συμβούλιο της Ευρώπης που απηύθυνε «αυστηρή σύσταση» στον Άρειο Πάγο για τους «τουρκικούς» συλλόγους, έρχεται το ΕΔΑΔ, το οποίο ετοιμάζεται να εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό ενισχύοντας την τουρκική προπαγάνδα.

Ότι η «διαιτησία» είναι στημένη σε πολιτικό επίπεδο στα ελληνοτουρκικά είναι ηλίου φαεινότερον: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανακοινώνει συμφωνία ηγετών για έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας που υπάρχει μόνο στη φαντασία του. Ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζόζεπ Μπορέλ δίνει ρεσιτάλ φιλοτουρκισμού μπροστά σε ανοικτά μικρόφωνα. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζητά να στηριχθεί η Ελλάδα μόνο «σε αυτά που έχει δίκιο». Ιταλία και Μάλτα κάνουν αγώνα δρόμου για να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Χάρμα!

Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ και να υπολογίσουμε, είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα για να στριμωχτεί η Ελλάδα και όχι η Τουρκία στα σχοινιά, θα λάμβαναν μέρος και διεθνής οργανισμοί που «προάγουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Την Τρίτη αποκαλύψαμε την ωμή παρέμβαση που έγινε με αυστηρή σύσταση προς τον Άρειο Πάγο από το Συμβούλιο των Υπουργών των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης  ώστε να αναγνωριστούν οι μειονοτικοί σύλλογοι της Θράκης με την επωνυμία «τουρκικός», σε εφαρμογή παλαιότερης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Σήμερα η «Εστία» προχωρά σε δύο νέες αποκαλύψεις. Το ΕΔΑΔ -θεσμό που η Τουρκία έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων της-  έρχεται να παρέμβει στην πιο κρίσιμη καμπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να εκδώσει αποφάσεις που θα δικαιώνουν την προπαγάνδα της  Άγκυρας.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του, το αμέσως προσεχές διάστημα το Δικαστήριο πρόκειται να εκδώσει απόφαση επί της προσφυγής που κατέθεσαν  παράνομοι μετανάστες αλλά και συγγενείς αποθανόντων μεταναστών εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας για επεισόδιο που έγινε στο  Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του  2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι εγκατέλειψαν τότε δεκάδες μετανάστες  αβοήθητους να ναυαγήσουν στη θάλασσα και όσοι διασώθηκαν (οι νεκροί μεταξύ των οποίων και παιδιά έφθασαν τους 14) στράφηκαν κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας εγείροντας αίτημα αποζημιώσεων με το επιχείρημα ότι άνδρες του Λιμενικού αρνήθηκαν να τους επιβιβάσουν και διασώσουν σε  σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Ισχυρισμοί που καταρρίφθηκαν πειστικά και δημοσίως από αξιωματικούς του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Δικαστηρίου, το Σώμα θα καταδικάσει την Ελλάδα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα επιδικάσει  αποζημιώσεις τόσο στους συγγενείς θυμάτων όσο και σε διασωθέντες. Ανεξαρτήτως της ουσίας της υπόθεσης ο χρόνος έκδοσης της απόφασης είναι πολιτικά ύποπτος, καθώς πρόκειται να εκδοθεί  σε μια περίοδο που οι Τούρκοι κατασυκοφαντούν μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου την Ελλάδα μαζί με πρόθυμες ΜΚΟ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής όταν οι ίδιοι έχουν εργαλειοποιήσει την κρίση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την έδρα του δικαστηρίου επίκειται επίσης η έκδοση απόφασης-πιλότου κατά της Πολωνίας, η οποία θα εφαρμοστεί  και επί προσφυγών  για τις απωθήσεις στον Έβρο.  Η φωτογραφική απόφαση κατά της Πολωνίας η οποία αρνήθηκε να παράσχει άσυλο σε μετανάστες που έφθασαν στα σύνορα της πληρώνοντας εισιτήριο σε λεωφορείο  θα αποτελέσει πρόκριμα και για τον Έβρο. Όπου επίσης η Ελλάδα αρνήθηκε να παράσχει άσυλο στους εισβολείς. Η τυπολογία και εδώ η ίδια. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με τουρκικά λεωφορεία στην Αδριανούπολη και κράτησαν αντίγραφο των εισιτηρίων που πλήρωσαν!

Οι πληροφορίες για τις αποφάσεις αυτές συμπίπτουν με ένα εντυπωσιακό γεγονός. Ο 48χρονος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Spano  περιόδευσε στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον Σουλτάνο και μέλη της κυβέρνησης του, δέχθηκε να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ Πανεπιστημίου  από τον Πρόεδρο Ερντογάν, ενώ αρνήθηκε  να δεχθεί σε ακρόαση τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε καν την σύζυγο του έγκλειστου Κούρδου ηγέτη Σελαχατιν Ντεμιρτάς.

Και όλα αυτά όταν εκκρεμούν 9.250 υποθέσεις καταγγελιών κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ, ενώ η γειτονική χώρα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του (αλλά απαιτεί από εμάς να το κάνουμε στην Θράκη)!

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές πρέπει να εφαρμοστούν (για τους συλλόγους της μειονότητας, για τους μουφτήδες, για τους πρόσφυγες ) διότι «τι να κάνουμε, πως θα παρακάμψουμε ένα Διεθνές Δικαστήριο» . Σωστά ! Έστω και αν  αυτό επιλέγει χρόνο πολιτικά ύποπτο για να εκδώσει αποφάσεις βοηθώντας την τουρκική προπαγάνδα.

Είναι σαν να ακούμε μια ηχώ από το μέλλον: «Τι να κάνουμε που αποφασίστηκε έτσι. Χάγη είναι αυτή». Απόφαση που θα εκδοθεί στο σωστό timing ας μην υπάρχει αμφιβολία.

Πηγή: «ΕΣΤΙΑ»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This