Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Κεραμέως για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από γονιό: «Ήδη ζήτησα επέμβαση εισαγγελέα. Τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές» – Συνελήφθη ο δράστης (video)

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, όταν πληροφορήθηκε για το περιστατικό του ξυλοδαρμού καθηγητή από γονιό μαθητή για την χρήση μάσκας στο σχολείο, με την υπουργό Παιδείας και και Θρησκευμάτων να διαβεβαιώνει, μέσω σχετικής ανάρτησης στα social media, πως «θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».     

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, με καθηγητή που υποδεχόταν τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου, να πέφτει θύμα βιαιοπραγίας από γονέα, όταν επιχείρησε να απαγορεύσει την είσοδο στο παιδί του τελευταίου, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Η υπουργός, η οποία ήδη επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Αναλυτικά η ανάρτηση της υπουργού στο Feacebook: «Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

  • Δείτε την ανάρτηση:

Συνελήφθη ο γονιός που χτύπησε τον καθηγητή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γονιός που χτύπησε τον καθηγητή συνελήφθη, μετά και τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του το θύμα. Νωρίτερα, ο δράστης, μιλώντας στο LiveNews, είχε παραδεχθεί ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει «με το ζόρι» μία μάσκα στο παιδί του, για να μπορέσει να μπει στο σχολείο.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και το έπαιξα μια κουτουλιά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δράστης.

  • Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ