Με τις υγείες μας – Υπερψηφίστηκαν οι επίμαχες τροπολογίες για τα εργασιακά

Must Read

Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ενσωματώνει τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και την στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας.

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής με 158 θετικές ψήφους, έναντι 124 κατά, στην ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε το ΚΚΕ.

Επίσης, κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν τα άρθρα 10, 17 και 18 του νομοσχεδίου που αφορούν εργασιακά ζητήματα, όπου μεταξύ άλλων θεσπίζει τις υπερωρίες αναπλήρωσης χρόνου εργασίας σε περιπτώσεις που ένας εργαζόμενος τεθεί σε καραντίνα και τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων. Διατάξεις για τις οποίες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, τα άρθρα 10 και 17 υπερψηφίσθηκαν από τους 158 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έναντι 124 βουλευτών από όλο το φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που τα καταψήφισαν. Επίσης, το άρθρο 18 που αφορά την δυνατότητα υπερωριών χωρίς απόφαση έγκρισης του υπουργού, σε περίπτωση που ο αριθμός των ωρών αυτών έχει εξαντληθεί, υπερψηφίσθηκε από τους 158 παρόντες βουλευτές της ΝΔ, έναντι 114 που το καταψήφισαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του Μέρα25, ενώ οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν “παρών”.

Από την ονομαστική ψηφοφορία, απουσίασαν συνολικά από όλες τις πτέρυγες 18 βουλευτές, πολλοί δε από αυτούς όμως, φρόντισαν και απέστειλαν στο προεδρείο επιστολές γνωστοποίησης πρόθεσης ψήφου, όπου εξηγούσαν ότι εάν ήταν παρόντες, θα ψήφιζαν όπως και οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες, προκειμένου να μην προκληθούν πολιτικά ερωτηματικά.

Τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όπως συνέβη και στην ψηφοφορία επί του συνόλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This