Παρασκευή 7/5/2021

Θερμή υποδοχή της Ελληνίδας ΠτΔ στην Κύπρο – Κοινή έκκληση με Ν. Αναστασιάδη για τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας (video)

Λίγο πριν τις 11:00 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας με την ιδιότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κ.Σακελλαροπούλου, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Νίκο Αναστασιάδη, θα παραμείνει για τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Κατά την επίσημη τελετή υποδοχής αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας. Η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο προαύλιο του Προεδρικού.

«Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά στην Κύπρο, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη από την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων της, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά την υποδοχή της Ελληνίδας ΠτΔ.

Και πρόσθεσε: «Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω κρίσης. Μιας κρίσης που η Τουρκία προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα, με τις έκνομες ενέργειές της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε τη σημασία της επίσκεψής της εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τις δυο χώρες. «Δυο χώρες που λειτουργούν υπό ένα μέτωπο. Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η ΠτΔ.

Κοινός τόπος στις προσφωνήσεις των δύο Προέδρων, η ανάγκη για τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας.

Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας την είχε υποδεχθεί η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη: «Εξοχότατη κα Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας καλωσορίζω εκ μέρους της Πολιτείας στην ακριτική Κύπρο. Η παρουσία σας εδώ σε χρονική συγκυρία που δοκιμάζονται οι αντοχές υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Ελλάδος για δίκαιη έκβαση του αγώνα επιβίωσης που δίνουμε μαζί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ