Στον «πάγο» βάζει τελικά η Κυβέρνηση το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν μετά τις αντιδράσεις

Must Read

«Φρένο» στην κύρωση του «μνημονίου κατανόησης» Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, για το οποίο είχε ορισθεί συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή σήμερα (29 Σεπτεμβρίου), έβαλε τελικά η Κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν.

Το Μνημόνιο Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν αφορά στη διμερή συνεργασία στο χώρο του αθλητισμού, με τη η συζήτηση της συμφωνίας που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι να αναβάλλεται, εξαιτίας των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του «μνημονίου κατανόησης», ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν το οποίο «έχει επιδείξει άκρατο ανθελληνισμό και βαρβαρότητα απέναντι στον αδερφό λαό της Αρμενίας, συνιστά νομιμοποίηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν τόσο το Αζερμπαϊτζάν, όσο και η Τουρκία καθώς και οι ισλαμιστές τρομοκράτες που πολεμούν στο πλευρό τους».

Το θέμα έθεσε η Ελληνική Λύση και από το βήμα της Βουλής, με τον προεδρεύοντα μάλιστα Νικήτα Κακλαμάνη, να σημειώνει πως «ως Κακλαμάνης, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων». Αμέσως προκλήθηκε έντονος προβληματισμός στο Προεδρείο, που ενημέρωσε σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου και λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης απέστειλε σχετική επιστολή ζητώντας την αναβολή της σημερινής συζήτησης, όπερ και εγένετο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This