Πάει Αρμενία ο Δένδιας – Το ΥΠΕΞ αποδοκιμάζει την Τουρκία και ζητά διεθνή παρέμβαση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Must Read

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με επιστολή του στην Αλβανική Προεδρία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για την άμεση συζήτηση του ζητήματος της κλιμάκωσης της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, επίκειται και προγραμματισμένη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν.

H ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Στόχος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς».

«Η επιστολή του Νίκου Δένδια σχετίζεται με την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ετοιμότητα που εκφράστηκε και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Αρμένιο ομόλογό του Zohrab Mnatsakanyan, στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνομιλίας. Κατά την ίδια συνομιλία, επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα επικοινωνία με τον κ. Mnatsakanyan μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταλήγει με την αποδοκιμασία κάθε παρέμβασης που υποδαυλίζει την ένταση και καλεί την Τουρκία να απέχει από σχετικές ενέργειες: «Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι δια των όπλων. Η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία οφείλει να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This