Τι κι αν προκαλούν οι Τούρκοι; Για τον Στ. Πέτσα θα είναι «ευχής έργο αν αρχίσουν οι διερευνητικές»

Must Read

Και τι έγινε που η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο; Και τι έγινε που εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά στην καρδιά του Αιγαίου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου; Και τι έγινε που τα τουρκικά ερευνητικά έχουν ρίξει άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ και που εισβάλλει ξανά στην Αμμόχωστο; Για τον Στέλιο Πέτσα «θα είναι ευχής έργο αν αρχίσουν οι διερευνητικές και πως όσον αφορά τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ για μια ακόμη φορά έκανε το άσπρο, μαύρο μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές, λέγοντας πως έχουμε αποκλιμάκωση και αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι επαφές θα ξεκινήσουν πιθανότατα μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου.

«Όσο λιγότερες εντάσεις έχουμε τόσο το καλύτερο για τον Ελληνισμό. Θα είναι ευχής έργο αν αρχίσουν οι διερευνητικές και πως όσον αφορά τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση», είπε θρασύτατα ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτώμενος για το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο απάντησε: «Αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει με το σημείο 18 των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής».

Και συνέχισε: «Άρα εδώ θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι σαν να κοροϊδεύει η Τουρκία όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»… Αλλά εμείς καιγόμαστε να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές!

Αλλάζοντας κλίμα και μιλώντας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε ότι «αυτό που έγραψε η ιστορία είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένοχη, πως καταδικάστηκαν τα ηγετικά της στελέχη» και κατέταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ των ηγετών που, όπως είπε, «κοιτούν στα μάτια ναζιστικά μορφώματα και παίρνουν σωστές αποφάσεις, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς».

Όσο για τις ποινές για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που αναμένονται τη Δευτέρα και την αυστηρότητά τους, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε: «Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο φέρει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς μείωσε τις ποιες και κατάργησε τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, Ελπίζουμε ότι με όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, τέτοια μορφώματα ανήκουν στο παρελθόν. Ο κόσμος έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ήταν στην πλατεία με την Χρυσή Αυγή, έριξαν μαζί την κυβέρνηση Σαμαρά, πήγαιναν σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο και ψήφισαν τις αλλαγές για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής».

Τέλος, ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν το 2023, ότι ο Πρωθυπουργός «κάνει τις καλύτερες παρεμβάσεις όποτε εκείνος κρίνει» και πως δεν υπάρχουν «κουρασμένα παλικάρια» στην Κυβέρνηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This