Κυριακή 20/6/2021

Ελληνικό άνοιγμα σε Ιράκ και Ιρακινό Κουρδιστάν – Ο ΥΠΕΞ σε Βαγδάτη και Ερμπίλ για επαφές και… εγκαίνια

Σε Ιράκ και Ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Τετάρτη στο Ιράκ όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας στη Βαγδάτη και ακολούθως θα πάει στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου θα εγκαινιάσει και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein.

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον οικονομικό τομέα, καθώς και σε εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνια Κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Barham Salih και τον Πρωθυπουργό, Mustafa Al-Kadhimi.

Μετά τη Βαγδάτη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ερμπίλ όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και με τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ.κ. Nechirvan Barzani και Marsour Barzani, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Masoud Barzani.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει  το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ