ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: «Το ίδιο κόμμα που χρωστάει σχεδόν 310 εκατ. € δημεύει τις πρώτες κατοικίες των πολιτών με χρέος»

Επίκαιρη ερώτηση 58 βουλευτών στον Χρήστο Σταϊκούρα

Must Read

Σειρά ερωτημάτων για τις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για το πώς και πότε αυτές θα αποπληρωθούν, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας το ζήτημα των κομματικών δανείων στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με τον πτωχευτικό κώδικα της Κυβέρνησης.

Το καυτό θέμα των δανείων των κομμάτων, όχι μόνο της «γαλάζιας» παράταξης, έχει ανάψει κατά καιρούς φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ, όποτε και συστάθηκε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η σχετική αντιπαράθεση είχε κοπάσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, επανήλθε μέσω επίκαιρης ερώτησης 58 βουλευτών στον Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητεί να κατατεθούν άμεσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν το σύνολο των ρυθμίσεων των δανείων της Ν.Δ. με τις τράπεζες, αλλά και των οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία έφτασε να χρωστά 308.665.292,22 ευρώ το 2019 στις τράπεζες, με βάση τον δικό της ισολογισμό, 30.000.000 επιπλέον από το 2018, όταν χρωστούσε 278.951.569,84 ευρώ.

Ακόμη, όπως σχολιάζουν, η Ν.Δ., «που υπόσχεται χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, δεν κάνει ορθολογική διαχείριση των δικών της οικονομικών». Μάλιστα, η Κουμουνδούρου συνδέει τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, σχολιάζοντας πως «το ίδιο κόμμα που χρωστάει δημεύει τις πρώτες κατοικίες των πολιτών με χρέος».

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών -και τον καλούν να καταθέσει στη Βουλή όλα τα αποδεικτικά έγγραφα– εάν η Νέα Δημοκρατία είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης με τις τράπεζες, στις οποίες χρωστά, εάν καταβάλλει τις προβλεπόμενες δόσεις από τη ρύθμιση που έχει συμφωνήσει, καθώς και αν θα προχωρήσουν οι τράπεζες στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων της Ν.Δ. στην περίπτωση που δεν καταβάλλει κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This