Κυβερνητικές φουρτούνες μετά την εξαγγελία για το δώρο Χριστουγέννων

Θαλασσοταραχή

Must Read

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή τις τελευταίες ημέρες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποτυπώνεται και στους χειρισμούς του Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου για το δώρο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα είχαν αρχικά αποφασιστεί, όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι σε αναστολή εργασίας από τον Μάιο και έπειτα θα λάβουν το μέρος του δώρου για τις ημέρες που έχουν εργαστεί υπολογιζόμενο επί του ονομαστικού μισθού και το υπόλοιπο μέρος που αναλογεί στις ημέρες αναστολής υπολογιζόμενο επί των 534 ευρώ. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να δουν το εισόδημά τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό να δηλώνει ότι «είμαστε σε μια επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε εάν αποφασίσουμε να πάμε σε δώρο επί του ονομαστικού μισθού, να δούμε εάν αυτό μπορεί να γίνει δημοσιονομικά». Λίγες ώρες μετά, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν το διέψευσε.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και εμφανίστηκε σε φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα της κυρίας Στρατινάκη, με άρθρο το οποίο την κατηγορούσε για προσωπικές φιλοδοξίες και αποκάλυπτε ότι αυτή έδρασε κόντρα στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και του Μαξίμου!

Βεβαίως, όλα έχουν ξεπεραστεί πια από τις εξελίξεις, καθώς αυτοί που εκνευρίστηκαν τώρα αφήνουν να διαρρεύσει ότι όντως ψάχνουν τρόπο να δοθεί το δώρο, αλλά είναι ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This