Ομοβροντία κατά του Πρωθυπουργού!

Δεν εισακούστηκαν λένε οι εισηγήσεις για τη Θεσσαλονίκη

Must Read

Εκτεθειμένη εμφανίζεται για μια φορά ακόμα η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τους χειρισμούς της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, με έντονες κριτικές φωνές να προέρχονται από αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ και άλλους παράγοντες της πόλης.

Σύμφωνα με αυτούς, οι προτάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων στην πόλη, αλλά και ολόκληρο το Νομό, είχαν γίνει από τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Μάλιστα, η προσπάθεια που γίνεται από το Μαξίμου να μετακυλήσει τις ευθύνες από την κυβέρνηση σε στελέχη της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, μετά και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συμπρωτεύουσα ότι «ήταν ελάχιστες οι φωνές που ζήτησαν να ληφθούν νωρίτερα κάποια μέτρα».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τιτζικώστας περί τα μέσα Νοεμβρίου είχε χαρακτηρίσει «οξύμωρο» το ότι οι περιφέρειες δεν έχουν λόγο και εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας και είχε επισημάνει πως «είναι προφανές, ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα. Ως Περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown. Μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα».

Δείτε ακόμα: Κυβερνητικός βουλευτής τα λέει «έξω από τα δόντια» για τον τουρισμό και την πανδημία (ηχητικό)

Επίσης, οι Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, και Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και επικεφαλής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είναι δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση του Μαξίμου και της ΓΓΠΠ, οι οποίοι απέρριψαν κάθε εισήγησή τους για επιβολή lockdown στο νομό νωρίτερα. Οι εισηγήσεις τους υποβλήθηκαν από τα μέσα Οκτωβρίου και εντάθηκαν στη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου.

«Στην κρίσιμη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου ομόφωνα οι αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού είχαν εισηγηθεί την υλοποίηση του lockdown, των περιοριστικών μέτρων που σήμερα ισχύουν, από τότε γιατί είχαν επισημάνει τους κινδύνους για την πόλη. Επίσης την απαγόρευση μετακίνησης πολιτών το τριήμερο αλλά ακόμη, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που υιοθετήθηκε, και την ακύρωση των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ακόμη και την μη έλευση στην πόλη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Λυπάμαι να το πω δεν εισακουστήκαμε», τόνισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο Βεργίνα TV.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε επιστολή του επίσης, είχε αναφέρει σχετικά:

«Επισημαίνω ότι την Πέμπτη 22.10.2020 και ώρα 19.00’ πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μη πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και να μην πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την αυστηροποίηση των μέτρων. Ο γράφων και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης πέραν των ανωτέρω ζήτησαν την ενημέρωση των δήμων για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής τους. Επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρύτανής του Ν. Παπαϊωάννου), με την επιδημιολογική του έρευνα επισήμανε τη μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα. Έπρεπε λοιπόν τα μέτρα να ληφθούν από την κυβέρνηση 7-10 ημέρες νωρίτερα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This