Π. Παυλόπουλος για ντ’Εστέν: «Δυσαναπλήρωτο κενό»

«Χάρη στην ιστορική φιλία και συνεργασία Valéry Giscard d’ Estaing και Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλεται η ένταξη της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ»

Must Read

Δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

«Ο  Valéry Giscard d’ Estaing υπήρξε εμβληματική πολιτική προσωπικότητα όχι μόνο στο πλαίσιο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά, γενικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμβολή του για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπήρξε ανεκτίμητη.  Ενώ ο θάνατός του – και μάλιστα σε μιαν εποχή όπου το «έλλειμμα ηγεσίας» και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθίσταται ολοένα και πιο αισθητό – αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός θα θυμούνται, στο διηνεκές, ιδίως ότι στην ιστορική φιλία και συνεργασία Valéry Giscard d’ Estaing και Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλεται η ένταξη της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.  Γεγονός το οποίο αποτελεί, όπως και η σύγχρονη συγκυρία επιβεβαιώνει, την κορυφαία εξέλιξη για το εν γένει μέλλον της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This