Με τιμές δούκα υποδέχθηκαν στον Άρειο Πάγο τον Ανδρέα Λοβέρδο!

Must Read

Ασταμάτητος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό φάνηκε και σήμερα κατά την άφιξη του στον Άρειο Πάγο, όπου του κρατούσαν μέχρι και την ομπρέλα, σαν να ήταν ο Δούκας του Μπάκιγχαμ. Φυσικά ο τέως υπουργός και δεν θέλει πριγκιπικούς τίτλους, αλλά ως φαίνεται, την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής ή όπως αλλιώς θα μετονομαστεί μετά τη χαριστική βολή που ο ίδιος που έδωσε με το βιβλίο του.

Άλλωστε έχω κλίμα στο κόμμα – μεταξέλιξη του ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ βαρύ μετά τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι έφτιαχναν τροπολογίες σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, τις οποίες στην συνέχεια της κατέθεταν ως τροπολογίες του ΚΙΝΑΛ! Αποκάλυψη που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση και ουδείς εχει τολμήσει να διαψεύσει.

Έχει όμως εξοργίσει την Φώφη Γεννηματά που βλέπει πλέον το κόμμα της να εξαϋλώνεται, πάνω που φαινόταν ότι είχε ελπίδες για μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά. Η οργή της πολλαπλασιάζεται βλέποντας ότι τουλάχιστον τρεις άνδρες βουλευτές του κινήματος συντάσσονται ανοιχτά με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την προσπάθεια του είτε να κατακτήσει την προεδρία του κόμματος ως έχει, είτε να το διαλύσει και να ηγηθεί της μετεξέλιξης του.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Φώφη Γεννηματά ο Ανδρέας Λοβέρδος διέσυρε και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διέδιδε πως πίσω από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis  κρυβόταν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος! Αυτό τον μύθο που δημιούργησε ο Σαμαράς τον κατέρριψε στο βιβλίο του ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και πλέον ο Σαμαράς υποχρεούται να απαντήσει γιατί διέδιδε ψεύδη.

Οι βολές όμως του Ανδρέα Λοβέρδου μέσω της αποκάλυψης ανίερών σχέσεων μεταξύ δημοσιογράφων, εμπλεκομένων σε άλλα σκάνδαλα, αλλά και του στησίματος της περιβόητης διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, για πολλούς ερμηνεύονται ως μήνυμα ότι όποιος τολμήσει να σταθεί στο δρόμο του προς την προεδρία, θα τον ισοπεδώσει. Και όπως αποδεικνύεται, έχει ράμματα για την γούνα πολλών.

Επί έξι ώρες λοιπόν κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος διώκεται εδώ και ένα χρόνο για το σκάνδαλο χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από τη Novartis για το αδίκημα της δωροληψίας, κατέθεσε ως μάρτυρας, μετά την σκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ο κατηγορούμενος εκλήθη ως μάρτυρας καθώς ήταν ένας από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν προσφύγει κατά των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και της απερχόμενης Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που διερευνούσε την πολύκροτη υπόθεση χρηματισμών από την φαρμακοβιομηχανία.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας χωρίς την παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, για την οποία δεν επιτρέπεται η υποβολή ερωτήσεων, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με οριακή πλειοψηφία.
Ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε πως η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έστησαν σκευωρία προκειμένου να εμπλακούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novarties.
Στη μαραθώνια κατάθεση 20 σελίδων ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, απάντησε σε σωρεία διευκρινιστικών ερωτήσεων της ανακρίτριας.
Η κατάθεση του πρώην υπουργού επικεντρώθηκε στο ζήτημα του δόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δήλωσε: «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Για την υπόθεση αναμένονται να κληθούν να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στην Ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος οι οποίοι είχαν, επίσης, καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσε την κατάθεση του στην κυρία Αλεβιζοπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This