Ποδαρικό στο 2021 με μείωση ενοικίου 80% (Ιανουάριος, Φεβρουάριος) και Επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Υπογράφεται και η συμφωνία με τη Γαλλία, μέσα στην εβδομάδα, έρχονται τα Rafale το 2021

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ψηφοφορία του προϋπολογισμού, έκανε ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, επανέλαβε ποια μέτρα ισχύουν και θα ισχύσουν και το 2021, ενώ έθεσε και το χρονικό πλαίσιο της άφιξης των γαλλικών Rafale στην Αθήνα, αλλά και του αμυντικού σχεδιασμού.

Η νέα παρέμβαση που ανακοινώθηκε αφορά τα ενοίκια, καθώς για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, αυτές που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους, αυτές που θα μείνουν κλειστές στις γιορτές, από το λιανεμπόριο μέχρι και την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 80%.

Το 60% θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα και οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Εάν δηλαδή, κάποιος πληρώνει 1.000 ευρώ ενοίκιο, θα πληρώσει 200 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. Θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ, 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.

Τι θα παραμείνει σε ισχύ για -τουλάχιστον- το πρώτο τρίμηνο του 2021

Παραμένει σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό στην «αλυσίδα των ελαφρύνσεων»:

  • μείωση του ΕΝΦΙΑ και κατάργησή του για τα μικρά νησιά,
  • μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, μεγαλύτερο αφορολόγητο,
  • μείωση του ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα,
  • αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 στον ιδιωτικό τομέα,
  • υποχώρηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών

«Τους τρεις πρώτους μήνες της νέας χρονιάς θα εξακολουθήσουν να μας συνοδεύουν -όπως είπα- και οι παρεμβάσεις του κράτους για την απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών της πανδημίας. Όπως σας ξαναείπα και όπως είπε και ο Υπουργός, έχουν προϋπολογιστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το αποθεματικό. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας ταχύτερα από αυτό το οποίο ίσως κάποιοι εκτιμούν. Αλλά έχουμε στην άκρη για να στηρίξουμε την κοινωνία, τους χαμηλόμισθους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζεται επίσης το νέο Πρόγραμμα Προσλήψεων 100.000 ανέργων για τους οποίους επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για έξι μήνες, ωνώ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας, αυτά τα δάνεια του Προγράμματος «Γέφυρα» τα οποία είναι δάνεια που δεν έχουν ακόμη «κοκκινίσει», έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Επεκτείνονται κι άλλα μέτρα όπως:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για όσους θα βρεθούν σε προσωρινή αναστολή ή σε μερική απασχόληση.
  • Το Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»
  • Οι κύκλοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Υπογράφεται η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα, έρχονται τα Rafale το 2021

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο αμυντικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε ότι υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για την προμήθεια των 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία εντός του 2021.

«Ανακοινώνω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι σε λίγες μέρες υπογράφεται εδώ στην Αθήνα η συμφωνία για 18 αεροσκάφη τύπου Rafale, τα οποία θα αποκτήσουμε εντός του 2021 από τη Γαλλία. Ο Υπουργός Άμυνας θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως το κάνει πάντα εξάλλου, για τον υπόλοιπο σχεδιασμό μας -προφανώς σε κλειστή συνεδρίαση. Ποτέ ξανά ένα τόσο σύνθετο και μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε τόσο γρήγορα και τόσο μεθοδικά», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

  • θα αποκτήσει νέες φρεγάτες,
  • ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα,
  • drones,
  • θα προχωρήσει η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16,
  • θα ανανεωθεί ο οπλισμός του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού
  • θα ενισχυθεί σε βάθος πενταετίας, το έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων με 15.000 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, όπως και με νέους αξιωματικούς.

Στην Άμυνα ο προϋπολογισμός θα πλησιάσει τα 5,5 δισ., αυξημένος κατά 57% σε σχέση με το 2019, ενώ προωθούνται 105 προγράμματα, αξίας 11,5 δισ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This