Κουβέντα για την ταμπακιέρα το παρεάκι του Λοβέρδου

Αντί να απαντήσουν σε όσα κατήγγειλε η «δημοκρατία», προσπάθησαν να πείσουν ξανά για την ύπαρξη σκευωρίας

Must Read

Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου «Απόπειρα δολοφονίας», αποφεύγοντας να δώσουν εξηγήσεις στις καταγγελίες της «δημοκρατίας» για τις στενές σχέσεις τους με δημοσιογράφους.

Απέφυγαν να δώσουν εξηγήσεις οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος για όσα κατήγγειλε η «δημοκρατία» και αντ’ αυτού προσπάθησαν να μας πείσουν ξανά για την ύπαρξη σκευωρίας, με στόχο την… πατρίδα και τη δημοκρατία, δηλαδή τους εαυτούς τους. Κατά το λουδοβίκειο «L’ etat c’est moi» -«Το κράτος είμαι εγώ»- το μνημονιακό παρεάκι συγκεντρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα για την παρουσίαση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. και κατηγορούμενου για την υπόθεση της Novartis Ανδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας».

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ευ. Βενιζέλος, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στο βήμα της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, προτίμησαν να τυρβάσουν περί επιθέσεων στη δημοκρατία και την πατρίδα, αυτοεγκωμιαζόμενοι για τον «αγώνα» τους κατά τα μνημονιακά χρόνια. 

Φυσικά για τις καταγγελίες της «δημοκρατίας» περί των αποκαλύψεων στο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με τις αγαστές -μέχρι παρεξηγήσεως- σχέσεις τους με σημαίνοντες δημοσιογράφους και πολιτικά πρόσωπα, που αποκαλύπτουν ένα ολόκληρο τοπίο άγνωστο στο ευρύ κοινό για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πολιτικές ελίτ, δεν ειπώθηκε ούτε κουβέντα.

Κατάλαβαν, απ’ ό,τι φαίνεται, ότι ο τρόπος με τον οποίον ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του περιγράφει τις συνεχείς επαφές του, τον τρόπο με τον οποίον ο Γ. Πρετεντέρης τού «έκλεινε ραντεβού», η Ιωάννα Μάνδρου τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις και ο Τάσος Καραμήτσος για τα θέματα της εφημερίδας του που θα τον βοηθούσαν, όπως και ο Χρήστος Ράπτης, για πρόσωπα όπως ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής της «λίστας Λαγκάρντ», δημιουργεί ένα τοπίο με το οποίο οι πολίτες δεν χρειάζεται να εξοικειωθούν. Ισως γιατί έτσι θα εξηγηθούν πολλά πράγματα για τον τρόπο που θωρακίζονται οι πολιτικές ελίτ.

Αντ’ αυτού ακούσαμε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίζει ακόμη μία φορά ότι θα ήθελε να έχει «Δέκα Παπασταύρους» αναφερόμενος στον πρώην συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου επίσης φιγουράριζε στη «λίστα Λαγκάρντ», προκαλώντας πάλι το κοινό αίσθημα. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την υπόθεση Παπασταύρου – Μυωνή ανατριχιαστικά παρόμοια με τη «σκευωρία» Novartis, κάνοντας λόγο για «ίδια πρόσωπα» και υπέδειξε τη μαρτυρία Λοβέρδου -στο βιβλίο- ως σημαντική κατάθεση, διότι αυτός δεν «ανήκει στον χώρο» του.

Δεν σχολίασε φυσικά ούτε λεπτό τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», που δείχνουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πραγματικότητα αποκάλυψε μέσα από το βιβλίο του πως συσχετίστηκε τεχνητά και παράνομα η υπόθεση Μιωνή – Παπασταύρου για να στηθεί στην Προανακριτική η διεύρυνση του κατηγορητηρίου.  

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στην ουσία κατά της ίδιας της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για το «Βατικανό» της Εισαγγελίας Διαφθοράς. «Φταίμε κι εμείς που διατηρήσαμε σε λειτουργία έναν θεσμικό Φρανκενστάιν με την Εισαγγελία ανεξέλεγκτη. Δυστυχώς, σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορούν κάποιοι εισαγγελικοί λειτουργοί να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα ενάντια στη δημοκρατία» είπε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του κ. Σαμαρά παραπονέθηκε διότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας». Στην τοποθέτησή του έκανε μάλιστα λόγο για «ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού», που είναι πρόσωπο, αλλά και άλλα πρόσωπα που το περιβάλλουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This