Πέμπτη 29/7/2021

Πόσοι θα λάβουν το Πρωτοχρονιάτικο δώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη; (video)

Εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες το μήνυμα του πρωθυπουργού

Έκπληκτοι οι πολίτες άκουσαν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας και ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι το πρωτοχρονιάτικο δώρο του για το 2021.

Στο μήνυμά του αναφέρει μάλιστα ότι θα είναι «αντίδωρο» για εκείνον η καθολική αποδοχή του εμβολιασμού, χωρίς να έχει βέβαια εξασφαλίσει τις απαραίτητες δόσεις εμβολίου για τον πληθυσμό προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα.

«Συμπολίτες μου, το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021. Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του. Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας. Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορωνοϊός» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάνοντας τον απολογισμό του, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι όλα κυλούσαν καταπληκτικά στην Ελλάδα έως ότου ήρθε η πανδημία: «Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά. Στη συνέχεια, όμως, ξέσπασε η πανδημία που πολιορκεί ακόμη ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η πατρίδα μας κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα» δήλωσε.

Όσο για τις τουρκικές προκλήσεις με το Oruc reis που όργωνε την ελληνική υφαλοκρηπίδα και το μεταναστευτικό που πνίγει τα νησιά, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ασφάλισε τη χώρα και τους ανακούφισε: «Το 2020 η Ελλάδα στον Έβρο, ασφάλισε τα σύνορά της, στο Αιγαίο, προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της, στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφρούρησε τα δικαιώματά της».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ