Ένα βήμα πριν τη μεγάλη ρήξη Κυβέρνηση – Λοιμωξιολόγοι;

Θα γίνει η απόφαση για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου το «πεδίο μάχης»;

Must Read

Μετά τις αποκαλύψεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα η ρήξη.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προτρέχουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, εξόργισαν τους επιστήμονες. Αρκετοί καθηγητές – μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών, για τα οποία θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου και την αντίθεσή τους να χαλαρώσουν τα μέτρα του lockdown. Θα είναι η απόφαση που έχει προταθεί από το υπουργείο να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click in shop στις 18 Ιανουαρίου, το αποκορύφωμα της ρήξης;

Εξαδάκτυλος: «Το τρένο έρχεται πάνω μας»

Ο προέδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε εκφράσει την αντίθεσή του πριν από μερικές ημέρες στο άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων, παρομοιάζοντας το τρίτο κύμα της πανδημίας σαν ένα τρένο που έρχεται κατά πάνω μας: «Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας».

Αντιδράσεις και από τον Γώγο

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβέρνηση που προχωρά σε σταδιακό άνοιγμα, κάνει λόγο για επερχόμενο lockdown, σκληρό όπως εκείνο του Μαρτίου. Όσο για το lick in shop, ο ίδιος τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα: «Είναι πρόωρο να μιλάμε για click in shop, αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επιτρέψει λίγο την κινητικότητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα».

Οι ευθύνες… στους επιστήμονες

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή και στη συνέχεια θα κάνει εισηγήσεις στην κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα ανακοινώνει τις αποφάσεις της λίγες ώρες αργότερα στην απογευματινή ενημέρωση. Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες της Επιτροπής είναι ήδη αρκετά δυσαρεστημένοι με την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία αποδεικνύει «απαξίωση» και κατάρριψη ευθυνών στη συνέχεια. «Δεν γίνεται τη μία να χειροκροτούμε τους γιατρούς και από την άλλη να φταίνε για όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This