Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΤΑΖ: «Να μην ξεγελαστεί η ΕΕ από τους τακτικούς ελιγμούς Ερντογάν… Να κρατήσει ψυχρή στάση»

«Το ότι πρόκειται για τακτικό ελιγμό φαίνεται στο εσωτερικό της χώρας του, όπου εντείνονται οι καταπιέσεις για να μην επωφεληθεί από την κρίση η αντιπολίτευση»

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Χάικο Μάας στην Τουρκία, η εφημερίδα ΤΑΖ του Βερολίνου είναι ιδιαίτερα επικριτική προς τον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι παρά την επιχείρηση… γοητείας προς την ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο ίδιος και δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν ο ελιγμός του με τη δήθεν αλλαγή στάσης στα ελληνοτουρκικά.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι ο μόνος λόγος γι’ αυτή την «υποκριτική αλλαγή» είναι η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία και πως η ΕΕ «θα πρέπει να κρατήσει ψυχρή στάση απέναντι στον Ερντογάν».

«Ο Χάικο Μάας είναι ο πρώτος υπουργός της ΕΕ που (σ.σ. μετά την αλλαγή τόνου του Τούρκου προέδρου) σπεύδει στην Άγκυρα, διότι τμήμα της στρατηγικής Ερντογάν είναι επίσης να τελειώσει με τις συνεχείς προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και να συνεχίσει τη διαμάχη με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤΑΖ και συνεχίζει προειδοποιώντας:

«Ο Μάας θεωρεί αυτήν την εξέλιξη ως αποτέλεσμα γερμανικών πιέσεων και θέλει να εισπράξει διπλωματικό μερίδιο. Ωστόσο, ο ήχος από τις σειρήνες από την Άγκυρα δεν θα πρέπει να απατά. Ο Ερντογάν παραμένει ο ίδιος. Βέβαια είναι ωραίο, όταν αναβάλλεται επαπειλούμενη στρατιωτική διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Εξηγώντας τη στρατηγική του Τούρκου Προέδρο, οι Γερμανοί αναφέρουν: «Αλλά αυτό δεν οφείλεται στην αιφνίδια αλλαγή αντίληψης του Τούρκου προέδρου ότι είναι καλύτερα να μιλάς από το να πυροβολείς. Χωρίς περισσότερα χρήματα από τη Δύση και χωρίς διευρυμένη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, απειλείται η Τουρκία με κρατική χρεοκοπία. Γι αυτό ο Τούρκος πρόεδρος είναι πρόθυμος να τελειώσει καταρχήν με την επιθετική εξωτερική πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο … Το ότι πρόκειται για τακτικό ελιγμό φαίνεται στο εσωτερικό της χώρας του, όπου εντείνονται οι καταπιέσεις για να μην επωφεληθεί από την κρίση η αντιπολίτευση …. Όσο καιρό αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, θα πρέπει η ΕΕ να κρατήσει ψυχρή στάση προς τον Ερντογάν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ