Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Υποψία» αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά λάθη στο δεύτερο κύμα και τα ελλειπή εμβόλια

Mea culpa (σχεδόν) για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε «μισή» παραδοχή των κυβερνητικών λαθών στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού προέβη από κοινοβουλευτικού βήματος ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ερωτηθείς από τον Σωκράτη Φάμελλο για τα «εγκληματικά» -όπως τα αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑλάθη της κυβέρνησης, που οδήγησαν στο δεύτερο κύμα στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε την απάντησή του: «Αναλάβαμε τις ευθύνες μας ως κυβέρνηση, τις γνωρίζουμε, λάθη γίνονται, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Έπρεπε να ήταν αυστηρότερα τα περιοριστικά μέτρα» παραδέχτηκε, αν και κατά τι καθυστερημένα, ενώ έσπευσε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του άδικη και εκτός ορίων κριτική.

«Τι θα γινόταν εάν την υγειονομική κρίση τη χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε μάλιστα, επικαλούμενος τη γνωστή δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Απαντώντας, πάντως, ο Σωκράτης Φάμελλος τον κάλεσε να… παραιτηθεί, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς και ότι χειρίζεται τις εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων με πολιτική υστεροβουλία.

Την ίδια ώρα, επί τάπητος τέθηκε και το κρίσιμο ζήτημα των εμβολιασμών. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος -όπως ακριβώς και ο πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες στη συζήτηση στη Βουλή- και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωρά ομαλά, ενώ παραδέχτηκε πως οι πρώτες ποσότητες είναι λίγες, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα αυξάνονται προϊόντος του χρόνου.

«Περί τα μέσα καλοκαιριού θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας» εκτίμησε, ανακοινώνοντας μάλιστα πως εφεξής από κάθε φιαλίδιο θα γίνονται έξι -αντί για πέντε- εμβόλια. Αναφορικά δε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επανέλαβε ο Ανδρέας Ξανθός, περί αγοράς της πατέντας των εμβολίων, τη χαρακτήρισε «ανεδαφική», προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε λιγότερα ή καθόλου εμβόλια. Πάντως, η νέα απόρριψη του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για ζήτημα καθολικότητας και ισότητας αλλά και δημοκρατίας να εγγυηθεί η ενωμένη Ευρώπη την πρόσβαση των ανθρώπων στο δημόσιο αγαθό του εμβολίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ