Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε η Ζ. Μακρή μετά την απαράδεκτη δήλωση για πρόστιμα σε μαθητές

Είπαμε, η κυβέρνηση του ό,τι να 'ναι...

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι απαράδεκτες δηλώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίο παράδειγμα, η ολίγων ημερών υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία απείλησε με πρόστιμα τους μαθητές που θα αργοπορήσουν να πάνε στα σπίτια τους μετά το σχολείο!

Βέβαια, λίγο αργότερα αναγκάστηκε κακήν κακώς να πάρει πίσω τα όσα είπε, μετά την κατακραυγή που ξέσπασε εναντίον της (σ.σ. πως έκανε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή με την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ; Ε, κάπως έτσι).

«Διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά και αναμένουμε το ίδιο για την συνέχεια», ήταν η ανάρτηση της υφυπουργού, μετά το χαμό που δημιούργησε.

Νωρίτερα, η κ. Μακρή μιλώντας στο Mega είχε πει ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό»!

Είναι τουλάχιστον ακατανόητο οι υπεύθυνοι ενός υπουργείου, που δεν έχουν φροντίσει για τα αυτονόητα μέτρα προστασίας στα σχολεία, να δείχνουν επικίνδυνη σπουδή στην επιβολή προστίμων.

Στη συνέντευξή της η υφυπουργός υπογράμμισε ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους: «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος».

Είναι φυσικό ότι προκάλεσε αντιδράσεις η κυρία Μακρή. Όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο τομεάρχης Νίκος Φίλης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να τη μαζέψει», αλλά και από τους πολίτες, που ξιφουλκούσαν εναντίον της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κάλεσε την υφυπουργό να «σκέφτεται πριν μιλήσει». Από την πλευρά του ο εκπροσώπους Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε: «Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», ενώ το το ΜέΡΑ25 ανέφερε «Ντράπηκε και η ντροπή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This