Θα τελειώσουν όλα τα έργα στη Θεσσαλονίκη και ακόμα θα συζητιέται το μετρό

Τα υπόλοιπα έργα έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, το μετρό έχει... αρχαία

Must Read

Το «σίριαλ» με την ονομασία «μετρό Θεσσαλονίκης» συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν ανά έργο και ενδιαφέρουν τους Θεσσαλονικείς είναι οι εξής:

  • Fly Over Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το 2026 η Θεσσαλονίκη θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που θα βελτιώσει αποτελεσματικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιφερειακή οδό» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

  • Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε και αρχαία και μετρό. Ας αφήσουμε τις διχόνοιες του παρελθόντος. Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΤΕΕ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει στη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. Μερικοί έχουν ακόμη αντίθετες απόψεις. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί μια οριστική λύση, ώστε το μετρό Θεσσαλονίκης, που έχει ταλαιπωρήσει την πόλη για πολλά χρόνια, να βρει τον δρόμο του» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

  • Σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης σε 3,5 ώρες.

«Το έργο προχωρά και σε ενάμιση χρόνο θα παραδοθεί σε χρήση. Θα βοηθήσει σημαντικά τους πολίτες, την οικονομία του τόπου και τους επισκέπτες της περιοχής μας» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

  • Αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

«Η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού στην Κεντρική Μακεδονία που δεν συνδέεται με αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη. Πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ανακοινώνουμε ότι το έργο αυτό, ανεξάρτητα από το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιλεγεί, θα υλοποιηθεί» είπε ο κ. Καραμανλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This