Σάββατο 24/7/2021

Δέσμη μέτρων για την Εστίαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων επεκτείνεται και για τον Μάρτιο

Με επαγγελματίες της εστίασης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και με την ευκαιρία προχώρησε στην εξαγγελλία δέσμης μέτρων στήριξης του κλάδου τους.  

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τέσσερα σημαντικά μέτρα, με πρώτο και βασικότερο, τη διατήρηση της πλήρους απαλλαγής από την καταβολή ενοικίων (και) για τον Μάρτιο. Δεύτερον, παραμένει το μισθολογικό κόστος για τους επιχειρηματίες της εστίασης θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από την Πολιτεία.

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου, και ότι το μέτρο θα επεκταθεί σε μεταφορές, θέατρα και κινηματογράφους. Και τέταρτον, όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κράτος θα καλύψει τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν την περασμένη άνοιξη.

«Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα. Τη στήριζε πριν χτυπήσει η πανδημία, τη στηρίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τη στηρίξει και όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Και η εστίαση, προφανώς, είναι ένας κρίσιμος κλάδος και ως προς την απασχόληση και ως προς την ανταγωνιστικότητα και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, διότι συνδέεται άμεσα με το τουριστικό μας προϊόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, συζητώντας με επιχειρηματίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ