Τρίτη 27/7/2021

Πυρά από Τσίπρα: «Πρόστιμο σε 80χρονη αλλά ο πρωθυπουργός παραβιάζει τα μέτρα»

«Δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες η οργή»

Θέση για το εξοργιστικό περιστατικό στη Λαμία, όπου μια χαροκαμένη ηλικιωμένη γυναίκα, έλαβε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για μέτρα που δεν ισχύουν για όλους, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει μέρος σε φαγοπότια, ενώ ταυτόχρονα στερεί την ευθερία των πολιτών. 

«Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει.

Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους.

Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η  απάντηση από το γραφείο τύπου της ΝΔ

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας: «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός» αναφέρουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ