Πέμπτη 5/8/2021

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Να ανοίξει ο φάκελος της παραγραφής των σεξουαλικών εγκλημάτων» 

«Ο Δημήτρης Μοθωναίος με συγκλόνισε και με συγκίνησε με την εξομολόγησή του»

Να ανοίξει ο φάκελος «της παραγραφής των σεξουαλικών εγκλημάτων» ζητά η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αφορμή για αυτό ήταν η συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου ότι υπέστη φοβερή παρενόχληση στην ηλικία των έξι ετών, και μάλιστα από πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η προσωπική ιστορία του Δημήτρη, που άφησε άφωνο το πανελλήνιο, συγκίνησε με τον ίδιο τρόπο και την πρώην υπουργό, που κοινοποίησε στο προφίλ της στο Instagram τις σκέψεις της για το θέμα της παραγραφής στις περιπτώσεις των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο Δημήτρης Μοθωναίος με συγκλόνισε και με συγκίνησε με την εξομολόγησή του. Μπράβο για το κουράγιο του να μιλήσει, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κι άλλους, να τολμήσουν να σπάσουν το τείχος της σιωπής. Και προφανώς πρέπει να επανεξετάσουμε το νομικό πλαίσιο για τη σεξουαλική κακοποίηση και κυρίως τα ζητήματα παραγραφής».

anartisi 2

Η περίπτωση της Μπεκατώρου

Το ζήτημα της παραγραφής τέτοιων αδικημάτων μετά την εικοσαετία έχει απασχολήσει πολλάκις τους νομικούς κύκλους, καθόσον μένουν ατιμώρητοι άνθρωποι που έχουν κακοποιήσει παιδιά σε τέτοιες ηλικίες που δεν μπορούν να μιλήσουν για ό,τι τους συμβαίνει. Ακόμη και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου και του βιασμού που υπέστη, επήλθε παραγραφή. Ο Δημήτρης Μοθωναίος αλλά και οποιοδήποτε άλλο θύμα τέτοιας προσβολής είναι αδύνατον να δικαιωθεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ