Όλγα Κεφαλογιάννη: «Να ανοίξει ο φάκελος της παραγραφής των σεξουαλικών εγκλημάτων» 

«Ο Δημήτρης Μοθωναίος με συγκλόνισε και με συγκίνησε με την εξομολόγησή του»

Must Read

Να ανοίξει ο φάκελος «της παραγραφής των σεξουαλικών εγκλημάτων» ζητά η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αφορμή για αυτό ήταν η συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου ότι υπέστη φοβερή παρενόχληση στην ηλικία των έξι ετών, και μάλιστα από πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η προσωπική ιστορία του Δημήτρη, που άφησε άφωνο το πανελλήνιο, συγκίνησε με τον ίδιο τρόπο και την πρώην υπουργό, που κοινοποίησε στο προφίλ της στο Instagram τις σκέψεις της για το θέμα της παραγραφής στις περιπτώσεις των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο Δημήτρης Μοθωναίος με συγκλόνισε και με συγκίνησε με την εξομολόγησή του. Μπράβο για το κουράγιο του να μιλήσει, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κι άλλους, να τολμήσουν να σπάσουν το τείχος της σιωπής. Και προφανώς πρέπει να επανεξετάσουμε το νομικό πλαίσιο για τη σεξουαλική κακοποίηση και κυρίως τα ζητήματα παραγραφής».

Η περίπτωση της Μπεκατώρου

Το ζήτημα της παραγραφής τέτοιων αδικημάτων μετά την εικοσαετία έχει απασχολήσει πολλάκις τους νομικούς κύκλους, καθόσον μένουν ατιμώρητοι άνθρωποι που έχουν κακοποιήσει παιδιά σε τέτοιες ηλικίες που δεν μπορούν να μιλήσουν για ό,τι τους συμβαίνει. Ακόμη και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου και του βιασμού που υπέστη, επήλθε παραγραφή. Ο Δημήτρης Μοθωναίος αλλά και οποιοδήποτε άλλο θύμα τέτοιας προσβολής είναι αδύνατον να δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This