Δεν βλέπει παράταση στο lockdown η κυβέρνηση – Ανοιχτά σχολεία και καταστήματα από 1η Μαρτίου;

Θα γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος ή θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές;

Must Read

Θετικά αποτελέσματα βλέπει η κυβέρνηση στην επιδημιολογική πορεία των περιοχών που έχουν τεθεί σε αυστηρό lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στην ενημέρωση των συντακτών επεσήμανε ότι «οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν θα τεθεί παράταση στο lockdown μετά τις 28 Φεβρουαρίου, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: «Υπάρχει μία σταθεροποίηση και ελπίζουμε τα δεδομένα με ένα τέτοιο lockdown να οδηγήσουν σε μία καλυτέρευση των αποτελεσμάτων, γεγονός που δεν θα οδηγήσει και σε παράταση του lockdown. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή» διαβεβαίωσε.

Τη στιγμή που η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εξετάζει να εισηγηθεί επιβολή νέων μέτρων σε Ιωάννινα και Κάλυμνο που φαίνεται ότι «κοκκινίζουν», δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που εισηγούνται παράταση των μέτρων για την Αττική. Υπενθυμίζεται ότι η προσοχή των ειδικών στρέφεται εξίσου σε Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Βοιωτία, Κάρπαθο, Αργολίδα, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά.

Χαλάρωση το Πάσχα και στις μετακινήσεις

Ωστόσο, ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για επαναφορά δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου. Δεδομένου ότι προτεραιότητα έχουν η επιστροφή των μαθητών στα θρανία και η λειτουργία του λιανεμπορίου, πιθανόν να είναι και το εναρκτήριο λάκτισμα της σταδιακής χαλάρωσης.

«Ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου» τόνισε με νόημα ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ έκανε λόγο και για άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος μάλιστα, υπογράμμισε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι πιο χαλαρό σε σχέση με το περσινό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελεύθερων μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Στο ίδιο έργο θεατές»

Φυσικά, επειδή τον τελευταίο χρόνο οι πολίτες βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές, «θεατές στο ίδιο έργο» και δεδομένου ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι η πολιτική και το σχέδιό της βασίζεται σε τακτική «βλέποντας και κάνοντας», μένει παρά να κάνουμε υπομονή για να δούμε τι θα ανακοινωθεί σε δέκα ημέρες από τώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This