H δήλωση του Χρυσοχοΐδη για το Μάτι έφερε «συσπείρωση» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης… εναντίον του!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε τον υπουργό θεαματικά ακάλυπτο

Must Read

Η πολιτική αποδοκιμασία της δήλωσης Χρυσοχοΐδη για την πύρινη τραγωδία στο Μάτι δεν περιορίζεται εντός των ορίων της αντιπολίτευσης. Εμμέσως, αλλά με τρόπο επίσημο, αποστάσεις έσπευσε να λάβει την Πέμπτη και η ίδια η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις την προηγούμενη ημέρα, ο… πολυπράγμων υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε, εμφανώς αποσταθεροποιημένος συναισθηματικά, και τρέμοντας από υπερένταση τον ΣΥΡΙΖΑ «να διερωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι, που έκαψαν 100 ανθρώπους», αναφερθείς στην κριτική που του άσκησε η Κουμουνδούρου, για την αψυχολόγητη απόφαση να κλείσει τις εθνικές οδούς, χωρίς να υπάρχει χιόνι!

Όλα αυτά, ενώ, όπως παρατήρησε η πολιτική αγορά, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που ήταν από τους βασικούς συντονιστές την ώρα της τραγωδίας, απομακρύνθηκε μεν από την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ήταν από τους πρώτους που αναβαθμίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα στο… νευραλγικό πόστο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Για «επίδειξη πολιτικής αλητείας» έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «ο γ.γ. του Χρυσοχοΐδη σήμερα, ο κ. Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της Αστυνομίας στο Μάτι. Αυτός, δηλαδή, που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία. Και γι’ αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε έναν χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η κυβέρνηση γνωρίζει τους ενόχους

Θεαματικά… ακάλυπτο, όμως, άφησε τον υπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος, σε σχετική ερώτηση, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Ο κόσμος αυτές τις μέρες ταλαιπωρείται. Είμαστε όλοι εδώ πέρα ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα ζήτημα που σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης».

Δηκτικά, η Ελληνική Λύση σχολίασε: «Αφού η κυβέρνηση γνωρίζει τους ενόχους της τραγωδίας στο Μάτι, γιατί δεν υπογράφει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχουμε εξαρχής εισηγηθεί; Γιατί αναβάθμισε εμπλεκομένους στην τραγωδία που βύθισε στο πένθος εκατοντάδες οικογένειες; Σήμερα αλληλοκαλύπτονται, αύριο θα συγκυβερνήσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This